V-ați imaginat vreodată pe cineva din familia regală spălând toalete, vânzând pește sau servind băuturi? Și, totuși, așa și-au câștigat existența în trecut.
Kate, „o chelneriță groaznică”
În prezent, este cunoscută pentru faptul că este o prințesă muncitoare, care se întâlnește cu publicul și își îndeplinește îndatoririle regale așa cum scrie la carte. Dar înainte de a se căsători cu Prințul William, Kate a avut mai multe slujbe diferite. La început a lucrat la un doc din Southampton pe un salariu foarte mic, apoi a fost o „chelneriță groaznică”, după cum recunoaște ea însăși, și a făcut incursiuni în lumea modei.
„Vorbea bine, era foarte atrăgătoare”
„A fost o muncă istovitoare. Kate a muncit din greu și a fost foarte profesionistă. S-a integrat perfect, deși ieșea în evidență pentru că era atât de frumoasă. Vorbea bine, era foarte atrăgătoare și avea un aer aparte. Era competentă și încrezătoare, dar foarte modestă.
Era politicoasă și respectuoasă cu oricine se ocupa de ea și era foarte curată. Nu purta niciodată machiaj, era frumoasă în mod natural”, i-a mărturisit expertului regal Katie Nicholl, unul dintre căpitanii alături de care a stat Kate în acea perioadă.
A lucrat la firma părinților săi
După ce a terminat facultatea, când a împlinit 24 de ani, a început să lucreze la Jigsaw, un brand de modă de pe stradă, ca și cumpărător de accesorii. În acest rol, pe care l-a păstrat până în 2007, viitoarea regină a ajutat la ședințele foto de modă ale brandului, a făcut comisioane și a adus cești de ceai și gustări.
Ulterior a intra în firma părinților ei, Party Pieces, care a fost înființată în 1987, când mama ei, Carole Middleton, s-a inspirat de la petrecerea de cinci ani a lui Kate. În timp ce lucra pentru această companie, unde au venit sora ei Pippa și fratele, James, s-a ocupat de designul paginilor web și a făcut fotografii. Prințesa a făcut acest lucru până când s-a căsătorit cu William, un consilier regal a confirmat plecarea ei din companie.
Sarah Ferguson a curățat oglinzi
Sarah Ferguson și-a întâlnit viitorul soț când avea doar 12 ani, la Westminster Abbey, dar relația lor romantică nu a început decât mult mai târziu, în 1985. Cuplul s-a căsătorit mai târziu, în 1986, dar a divorțat în 1996. Cu toate acestea, ducesa a continuat o viață în atenția publicului, devenind autor și vorbitor public. În 2016, în timp ce apărea la emisiunea Skavlan TV, în Stockholm, Suedia, ea a dezvăluit locurile de muncă pe care le-a avut înainte de a se căsători în familia regală.
”Nu o să vă vină să credeți, dar când aveam 18 ani, curățam oglinzi foarte bune. Am curățat toalete când aveam 18 ani și dormitoarele absolvenților, toți le lăsau foarte murdare. Și apoi am fost chelneriță. Ulterior, m-am căsătorit cu un prinț, a fost grozav!”, a declarat Sarah în emisiune.
Sophie, ducesa de Edinburgh, una dintre favoritele reginei Elisabeta
În nenumărate ocazii, Sophie, ducesa de Edinburgh, a fost numită „arma secretă” a familiei regale și considerată una dintre favoritele regretatei regine. De altfel, a fost fotografiată participând la evenimente alături de regretata regină. Dar înainte de a se căsători cu Prințul Edward în 1999, ea a fost o femeie de afaceri. Născută la Oxford, Sophie Rhys-Jones, care a crescut în Kent, nu a urmat cursurile universitare, dar s-a format ca secretară la West Kent College din Tonbridge.
De la chelneriță la ofițer de presă
După ce a părăsit școala, a lucrat pentru scurt timp într-un bar înainte de a-și lansa cariera în domeniul relațiilor publice. În decursul a patru ani, a lucrat la o serie de firme diferite, inclusiv la Capital Radio, unde a fost ofițer de presă. În timpul acestei funcții, l-a cunoscut pe viitorul ei soț, Edward.
La început însă, acesta se întâlnea cu una dintre prietenele sale. Pentru o scurtă perioadă de timp, Sophie a lucrat ca recepționer la o stațiune de sporturi de iarnă din Elveția. După ce s-a întors în capitală, soarta a făcut să-l întâlnească din nou pe Edward, în timp ce lucra la evenimentul Real Tennis Challenge al prințului.
În 1996, Sophie și-a lansat propria agenție de relații publice, RJH, împreună cu partenerul ei de afaceri, Murray Harkin. În ciuda căsătoriei sale în familia regală, Sophie a continuat să își conducă propria companie până în 2001, când un scandal a pus capăt brusc activității acesteia.
„Sunt rară pentru că sunt una dintre puținele doamne din familia regală britanică care a avut o carieră profesională în afaceri și propria lor companie. Astfel, poate că sunt capabilă, prin propria mea experiență, să am o apreciere mai profundă a lumii corporatiste și a ceea ce înseamnă să trebuiască să urci pe scara carierei”, a declarat Sophie în 2015 pentru Daily Mail.
Camilla, „cea mai leneșă femeie care s-a născut în Anglia în secolul XX”
Regina Camilla este celebrată ca fiind o regină harnică, care își îndeplinește îndatoririle cu energie și angajament, promovând probleme precum violența domestică și rata de alfabetizare. Ea a fost una dintre cele mai muncitoare familii regale în 2022, îndeplinind 102 angajamente regale, lunile noiembrie și iunie fiind cele mai aglomerate.
Dar nu a fost întotdeauna văzută astfel, fiind descrisă în trecut ca fiind o „femeie care ar prefera cu mult mai degrabă să își pună picioarele acasă decât să facă o muncă adevărată”. Înainte de nunta sa cu Charles, în 2005, mulți dintre apropiații Camilei nu credeau că aceasta este pregătită să țină pasul cu ritmul solicitant de lucru.
„Nu a lucrat niciodată în viața ei”
Mark Bolland, un fost consilier de la Clarence House, a scris în The Times înainte de nuntă: „O iubesc mult pe Camilla, dar este extrem de leneșă (în cel mai frumos mod posibil)… Un membru al familiei sale mi-a descris-o odată ca fiind cea mai leneșă femeie care s-a născut în Anglia în secolul XX.
Acest lucru nu se va schimba… nu a lucrat niciodată în viața ei și este îngrozită de faptul că este expusă în public”. Acesta a mai spus că actualei regine îi plăcea „să se plimbe prin grădină și să se uite la televizor în halat”, așa că va trebui să își „recalibreze nivelul de energie” înainte de a începe să lucreze ca membru al familiei regale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook