Azi, 24 noiembrie, de la ora 21.00, la o nouă ediție „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise vă invită să descoperiți imaginea celor doi îndrăgostiți și să aflați povestea.
Camelia Moise vă invită să vă întoarceți în timp și să faceți o vizită la Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, pentru a descoperi artefactul de mare valoare, de acum 6000 de ani, care înfățișează doi îndrăgostiți. „Noi îi spunem Vasul cu îndrăgostiți. A fost descoperit în anii `70, la Sultana, Malul Roșu.
Pentru prima oară în istoria din sudul României apare un cuplu uman. Acesta este un vas de cult foarte valoros, reprezentativ pentru colecția noastră de arheologie și este simbolul muzeului din Giurgiu. Artefactul a călătorit foarte mult, în China, Franța, Elveția și Statele Unite, a mărturisit Ionuț Cristache Gheorghe, director adjunct al Muzeului Județean „Teohari Antonescu”. Interesant este faptul că de Ziua Îndrăgostiților, pe mesajele de felicitare, cuplurile folosesc imaginea „Vasului cu îndrăgostiți”.
Saramură de pește ca pe malul Dunării
Și pentru că nici un pește parcă nu e mai gustos ca cel de pe malul Dunării, la „Istorii de bun gust”, aveți ocazia să vedeți rețeta unei delicioase saramuri, pregătită de cheful bucătar Petrișor Patrick Ghiță. Curățați și spălați peștele, apoi puneți pe grătarul presărat cu sare. E important să folosiți sare de mare, pentru că va da peștelui un gust cu totul deosebit.
Separat, pregătiți sosul pentru saramură. Puneți la fiert un litru de apă, alături de câteva boabe de piper, două lingurițe cu sare, foi de dafin și o crenguță de cimbru. Pe grătar coaceți ardei capia și roșii, lăsați să se răcească, apoi decojiți. Când apa dă în clocot, adăugați roșiile și ardeii copți, usturoiul tocat, ardeiul iute, tocat și sucul de roșii. Acest sos minunat se va turna peste pește. Este o minune în Postul Crăciunului, când este dezlegare la pește.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook