Legenda străbunicii Mântuitorului Iisus. Cine a fost bunica Fecioarei Maria

Ismeria este numele unei femei pioase și în cele din urmă sfinte, care este străbunica lui Iisus Hristos și bunica Fecioarei Maria.
Examinarea a două manuscrise din Florența, Italia, din secolele al XIV-lea și al XV-lea, dezvăluie cine a fost exact străbunica Mântuitorului, femeia care i-adat naștere Sfintei Ana care ulterior a devenit mama Preacuratei Fecioare. Potrivit declarațiilor lui Catherinne Lawless de la Universitatea Limerick din Irlanda, povestea vieții acesteia reflectă așteptările florentinilor care trăiau în acea perioadă.
„Acest articol ne spune multe despre credințele și practicile religioase florentine din secolul al XIV-lea și nimic despre familia istorică a lui Hristos”, a declarat Lawless spentru LiveScience.
Povestea vieții Sfintei Ismeria, consemnată în manuscrisele din Florența, este, mai degrabă, bogată în informații despre modul în care o femeie pioasă ar fi trebuit să ducă o viață de femeie măritată și văduvă, a scris Lawless în Journal of Medieval History.
Potrivit legendei descrisă în manuscrise, Ismeria era o femeie frumoasă și evlavioasă care s-a căsătorit cu „Santo Liseo”, un patriarh. În ziua nunții lor, cei doi au făcut o înțelegere care a reconciliat căsătoria cu cerințele unei vieți pioase.
Ismeria i-a cerut lui Liseo să-i acorde viața sfântă contemplativă, în care să stea împreună în patul conjugal o noapte în fiecare lună, cu excepția lunii de post sfânt, scrie Lawless. Liseo a fost de acord cu acest lucru, iar după 12 ani, au avut o fiică, pe Anne.
După alți 12 ani, Liseo a murit, iar rudele ei i-au luat apoi toate bogățiile și au lăsat-o săracă. Într-o asemenea situație, Ismeria s-a mutat într-un spital. În timp ce se afla acolo, i se atribuie săvârșirea a două minuni.
Un bărbat surdo-mut a intrat în spital, iar Ismeria l-a vindecat, în numele Domnului. Pentru că nici Ismeria și nici bărbatul nu aveau bani pentru mâncare, se spune că bunica Fecioarei Maria a cerut o scoică plină cu apă.
Ea s-a rugat din nou Domnului, iar din cochilie au început să cadă pește, suficient pentru a hrăni toți bolnavii din spital, care s-au vindecat după ce l-au mâncat.
„Apoi femeia s-a întors în camera ei, iar Dumnezeu a chemat-o în Paradis. În afară de cele două miracole, accentul se pune pe penitență și pe faptul că a dus o viață bună în cadrul căsătoriei”, a mai scris Lawless în articolul ei.
Sursă foto: annoyzview.wordpress.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook