Inteligența artificială a dezvăluit chipul „real” al lui Iisus Hristos pe baza Giulgiului din Torino. Cum arată Mântuitorul. Foto

Inteligența artificială a demonstrat că este capabilă să facă unele lucruri uimitoare, inclusiv să dezvăluie cum ar fi putut arăta cu adevărat Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.
Recent, inteligența artificială a primit sarcina de a prezenta cum arăta cu adevărat Iisus, în urma unor dezbateri continue despre aspectul său. Pentru a crea imaginea, care a fost realizată prin intermediul site-ului Midjourney, inteligența artificială a folosit Giulgiul din Torino.
Acesta este o bucată de pânză despre care se crede că a fost „haina de înmormântare” a Mântuitorului. Giulgiul din Torino a fost fost păstrată din 1578 în capela regală a Catedralei San Giovanni Battista din Torino, Italia, spune Britannica.
Oamenii cred că pânza poartă o imagine slabă a părții din față și din spate a unui bărbat, acesta fiind Iisus Hristos.
Midjourney a fost rugat de Daily Express să genereze o imagine realistă a lui Iisus Hristos pornind de la imaginea slabă de pe pânză. Imaginea arată un bărbat cu părul care îi ajunge chiar sub umeri, cu barbă și mustață, adică așa cum au fost prezentate cele mai multe imagini ale lui Iisus din istorie. Bărbatul are, de asemenea, tăieturi pe față și pe corp, ceea ce ar putea semnala crucificarea lui Hristos.
Unii istorici au susținut că reprezentările lui Iisus realizate cu ajutorul IA, precum cea creată de Midjourney, sunt inexacte. În special tonul pielii sale, unii mărturisind că ar fi fost închis la culoare.
„Iisus ar fi avut pielea brună, ochii căprui, la fel ca populația locală. El a murit înainte de a împlini 40 de ani. Nu era bogat și ar fi petrecut mult timp în aer liber, așa că probabil avea câteva riduri pe față. Mâinile și picioarele sale erau probabil calcaroase și aspre.”, a declarat dr. Meredith Warren, lector superior de studii biblice și religioase la Universitatea Sheffield.
Sursă foto: www.unilad.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook