Simona Ionescu / Redactor Șef

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor. Îți vor tăia respirația!

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor. Îți vor tăia respirația!
Fanii trilogiei Lord of the Rings se vor bucura de aceste destinații care au jucat un rol esențial în realizarea filmelor și a cărților. J.R.R. Legendarul Tolkien a inspirat sute de mii de fani în cei 80 de ani de la publicarea Hobbitului. De-a lungul deceniilor, pe măsură ce s-au publicat cărțile Stăpânul Inelelor și poveștile și legendele ulterioare, Tolkien a devenit faimos. Cărțile au ajuns un subiect de discuție în anii 1960.

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor, descrise în carte. Stăpânul inelelor este unul dintre cele mai bine vândute romane scrise vreodată și a influențat șase filme care au costat miliarde de dolari. 

Dar poate și mai convingătoare este propria sa industrie turistică, cunoscută sub numele de Tolkien Tourism, în care fanii călătoresc în locații legate de cărți și filme. Poate că nu poți merge în Mordor, dar poți merge în locurile care l-au inspirat. Toate sunt fascinante și-ți taie respirația când le vezi și-ți imaginezi locurile din carte.

Țara Neagră

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor. La vest de orașul Birmingham, în Anglia, este o zonă industrială cunoscută sub numele de Țara Neagră. Crescând la Birmingham, tânărul Tolkien a petrecut printre industrializarea în creștere a Angliei și ar fi fost familiarizat cu norii negri ai fabricilor de cărbune din Țara Neagră.

Deși Tolkien nu a declarat niciodată în mod explicit că aceasta a fost inspirația pentru Mordor, descrierile țării infernale se potrivesc cu rapoartele contemporane despre Țara Neagră. Mordor, în limbajul fictiv sindarin, se traduce prin „Țara Neagră” și reprezintă dezgustul îndelungat al lui Tolkien față de industrializare.

Oxford

Tolkien a trăit în Oxford timp de 50 de ani, studiind, predând, cercetând și scriind. Aici și-a scris celebrele romane. Puteți să vă plimbați prin Grădinile Botanice, unde Tolkien rătăcea și se gândea adesea, sau să răsfoiți Biblioteca Bodleian, unde sunt păstrate manuscrisele și ilustrațiile sale originale. 

De asemenea, acolo se află și pub-ul preferat al lui Tolkien, Eagle and Child, unde el, C. S. Lewis și alți scriitori celebri se întâlneau și discutau despre scris.

Franța

După ce a studiat la Oxford, Tolkien s-a înrolat în armata britanică când a izbucnit Primul Război Mondial. Locotenentul Tolkien a fost trimis în Franța, unde a participat la Bătălia de la Somme din 1916.

Tolkien nu era un războinic, iar frontul de război l-a afectat mental și fizic. A plâns ani de zile pentru cei doi prieteni ai săi din copilărie care au fost uciși în luptă. El era profund afectat de vinovăție pentru că prietenii lui au decedat și el încă trăia. 

Condițiile din tranșee erau triste, iar în noiembrie 1916, Tolkien a cedat și a fost trimis înapoi în Anglia. Ororile la care a asistat în luptă au inspirat conflictele din romanele sale și se spune că, câmpul de luptă Somme seamănă cu Mlaștinile Moarte din Stăpânul Inelelor.

Mister Europa 2021, faza de vot. Românul are puțini susținători

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre