Dacă faceți parte din categoria celor care au sânge rece și aveți posibilitatea să mergeți în America, o să auziți și povești că puteți da nas în nas cu tot felul de fantome care nu și-au găsit liniștea nici acum. Situația e ciudată și într-o grădină zoologică.
Grădina zoologică Lincoln Park, Chicago, Illinois
Lei, tigri și… fantome? Se pare că una dintre cele mai populare atracții din Chicago este și un loc bântuit. Din anii 1840 până în anii ’50, inima Lincoln Park a servit drept cimitir al orașului, adăpostind aproximativ 35.000 de cadavre.
Cimitirul a fost mutat în cele din urmă din cauza apropierii sale de sursa de apă a orașului, iar majoritatea cadavrelor, dar nu toate, au fost mutate odată cu el. Faimosul parapsiholog Ursula Bielski a numit odată zona, în starea sa actuală, „fără îndoială cel mai activ loc pe care l-am investigat”. Iar oamenii au raportat că au văzut fantome acolo încă de la deschiderea sa în urmă cu 150 de ani.
În casa lui Mark Twain din Connecticut se simte și acum mirosul țigărilor scriitorului
Mark Twain a locuit în casa din Hartford din 1874 până în 1891, timp în care a scris Aventurile lui Huckleberry Finn și Aventurile lui Tom Sawyer. Monumentul servește acum drept muzeu care prezintă viața și opera autorului emblematic.
Dar este, de asemenea, un loc excelent pentru a experimenta paranormalul. Pentru că vizitatorii au raportat lucruri precum zgomote ciudate și o femeie în alb. Sala de biliard este considerată cel mai bântuit loc din casă, iar acolo Twain obișnuia să stea și să fumeze trabucuri. Există chiar și unele persoane care susțin că pot simți mirosul de fum în aer când trec pe acolo.
Hotelul Mizpah, locul unde își face apariția Doamna în roșu
Hotelul Mizpah a fost deschis în 1907 ca unul dintre primele hoteluri de lux din Nevada, cu pereți din granit masiv și decor din epoca victoriană, și a fost complet restaurat în 2011. Însă hotelul elegant are o istorie la fel de roșie ca sângele ca și mobilierul său stacojiu.
Legenda spune că o femeie a murit la etajul cinci, iar sufletul ei nu a părăsit niciodată clădirea. Se spune că „Doamna în roșu” își face acum simțită prezența șoptind la urechile bărbaților și lăsând perle din colierul ei rupt pe pernele oaspeților.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook