Simona Ionescu / Redactor Șef

Maimuțele au suferit o evoluție halucinantă. Oamenii au deja mari probleme în apropierea lor

Maimuțele au suferit o evoluție halucinantă. Oamenii au deja mari probleme în apropierea lor
Evoluția speciilor este un subiect care a suscitat mereu interesul. Oamenii de știință cercetează constant modul în care animalele se transformă și dobândesc noi apucături.

Maimuțele din Bali au suferit o evoluție halucinantă, iar oamenii care ajung să interacționeze cu ele sunt absolut șocați. Problemele cu care ajung să se confrunte, deopotrivă turiștii și localnicii, sunt foarte mari. Maimuțele au învățat de la oameni, iar felul în care se comportă mai nou, ele, ridică mari semne de întrebare în rândul cercetătorilor, vizavi de modul în care lucrurile vor evolua în viitor. Ei arată că evoluția speciilor este ceva firesc, însă ceea ce a ajuns să se întâmple în Bali întrece orice așteptare.

Maimuțele din Bali au evoluat  așa de tare încât negociază cu turiștii

Așa cum știți, cercetările pe primate arată cât de inteligente sunt acestea și cât de repede învață lucruri simple. Numai că în Bali, evoluția maimuțelor a depășit orice așteptare. Acestea au dezvoltat maniere noi de a-și face rost de hrană fără să muncească pentru ea, adică să se ducă să își culeagă fructe din copaci. Ba mai mult, au dobândit abilități temeinice de negociere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pubity (@pubity)

Mai nou, maimuțele din Bali atacă turiștii și de fură gadgeturile. Mai ales telefoanele mobile. Oricine și-a pierdut telefonul știe că, în primă fază, ar face orice ca să îl recupereze. Mai mult, și-au dat seama de asta și profită. Ele le smulg turiștilor telefoanele din mâini, apoi stau în fața lor și încep negocierea. Returnează obiectul furat abia după ce primesc ce vor.

Sunt, pe internet, o sumedenie de clipuri cu astfel de întâmplări. Într-unul, o maimuță care ține strâns în mână telefonul mobil al unei turiste, așteaptă plata. Femeia îi dă un fruct din poșetă, însă maimuța nu e mulțumită. Ia fructul, dar ține și telefonul. Este nevoie de un al doilea fruct pentru ca primata să fie satisfăcută de rodul negocierii, și înapoiază obiectul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre