De vină sa pare ca a fost o supă adusă, la prânz, de firma catering, pe platoul de filmare. Dintre toate legendele care s-au dezvoltat în jurul producției Titanic, la vremea respectivă cel mai scump film realizat vreodată, cazul supei otrăvite este cel mai spectaculos. Și, la 25 de ani distanță, rămâne un mister nerezolvat. Nici acum nimeni nu știe sigur cine a contaminat supa sau de ce.
Era în noaptea de 8 august 1996, iar distribuția și echipa Titanicului — inclusiv regizorul James Cameron, producătorul Jon Landau, directorul de imagine Caleb Deschanel și vedetele Bill Paxton și Suzy Amis — erau gata să încheie scenele plasate în zilele noastre. Echipa a făcut o pauză pentru masa târzie.
„Era ca în zona crepusculară. Unii oameni râdeau, unii plângeau, alții vomitau”
Cameron, care a crezut inițial că crustaceele ar fi putut conține o „neurotoxină paralitică a crustaceelor, care este foarte periculoasă”, s-a îndepărtat imediat de platou pentru a vomita. „Mă întorc în platou și nu e nimeni acolo, și-a amintit el în 2009, vorbind cu Rebecca Keegan de la Vanity Fair. Era ca în zona crepusculară”. „Unii oameni râdeau, unii plângeau, alții vomitau, a relatat Paxton pentru Entertainment Weekly în 1996. Într-un minut m-am simțit bine, în minutul următor m-am simțit atât de nerăbdătaore și anxioasă încât am vrut să respir într-o pungă de hârtie. Cameron se simțea la fel”.
View this post on Instagram
Scena haotică a continuat la Spitalul General Dartmouth unde au ajuns cu toții la scurt timp. Aici, scrie sursa citată, s-a desfășurat una dintre cele mai bune povești despre droguri din istorie, chiar dacă membrii echipajului afectați nu știau asta la momentul respectiv. „În cele din urmă am fost băgați cu toții în aceste cabine cu perdele în jurul nostru, dar nimeni nu a vrut să rămână în cabinele lor, a spus pictorița Marilyn McAvoy pentru Vice la începutul acestui an. Toată lumea era pe culoar oamenii aveau multă energie. Unii erau în scaune cu rotile, zburând pe holuri. Adică, toată lumea a fost data peste cap!”.
Scenele delirante au continuat la spital
Cameron, care spune că a fost împuns în față cu un stilou de către un membru al echipajului („Stau acolo sângerând și râzând”), a privit neputincios cum echipa sa delirează: „Oamenii gemeau, plângeau, se prăbușeau pe mese și se zvârcoleau”. Pornind de la ipoteza că echipajul a suferit un caz foarte ciudat de otrăvire alimentară, personalul spitalului le-a cerut tuturor să ingereze cărbune lichid. Poliția a fost chemată puțin mai târziu. Departamentul de Poliție din Halifax a investigat incidentul timp de doi ani și jumătate. În final, cazul a fost închis din cauza lipsei de suspecți pe 12 februarie 1999.
Poliția a închis cazul din lipsă de suspecți. Cameron crede că știe cine a pus la cale otrăvirea în masă
Totuși, teoriile rămân. Directorul general al companiei de catering, Earle Scott, a declarat la Entertainment Weekly propria versiune: „Nu cred că a fost făcut intenționat pentru a răni pe cineva. S-a făcut ca o chestie de petrecere care a scăpat de sub control”. Deși regizorul filmului Titanic nu a numit niciodată un suspect, el este destul de sigur că știe cine a făcut-o: „Am concediat un membru al echipajului cu o zi înainte pentru că crea probleme cu cei de la catering. Credem că otrăvirea a fost planul acestui idiot”.
Dintre toate situațiile, care s-au întâmplat în preajma celebrei producții, de la rănirea unui cot al lui Kate Winslet până la data de lansare amânată, incidentul acesta este cel mai cinematografic, mai hilar și, în cele din urmă, inofensiv. Din fericire, nimeni nu a murit. Pe de altă parte, Gloria Stuart, vedeta în vârstă de 76 de ani, care o interpretează pe Rose mai în vârstă, mânca la un restaurant, așa că nu a fost niciodată în pericol. Ceea ce, privind detașat, probabil ar fi trebuit să o facă și pe ea suspectă.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook