Locul unde Titanicul și-a găsit sfârșitul se pare că e plin de mistere. Ce secrete se ascund.
Obiectul misterios de pe fundul oceanului unde s-a scufundat Titanicul. E incredibil ce reprezintă
În anul 1996, PH Nargeolet, un pilot veteran al submersibilului Nautile cu care scafandrii au explorat epava Titanicului a detectat o undă sonoră despre care multă vreme nimeni n-a putut spune nimic. Dar anul acesta, misterul a fost dezlegat. Nargeolet alături de alți patru cercetători, au coborât din nou în adâncul oceanului pentru a înțelege ce este obiectul misterios găsit de sonar.
Surpriza a fost neașteptată, pentru că specialiștii nu au găsit o altă epavă, așa cum se așteptau, ci un recif stâncos, plin de bureți, pești de mare adâncime dar și homari, dar și specii de corali despre care se pare că sunt vechi de mii de ani.
„Nargeolet a făcut o descoperire științifică foarte importantă”
„Este fascinant din punct de vedere biologic. Animalele care trăiesc acolo sunt foarte diferite de animalele care trăiesc de obicei în abisul oceanului. Nargeolet a făcut o descoperire științifică foarte importantă. A crezut că este o epavă și s-a dovedit, în opinia mea, să fie ceva încă și mai uimitor decât o epavă”, a mărturisit Murray Roberts, profesor de biologie marină aplicată și ecologie la Universitatea din Edinburgh, Scoția, unul dintre cercetătorii care au participat la expediție.
„Cred că ne-ar putea ajuta să înțelegem distribuția acestor specii în ocean”
Acesta afirmă că această descoperire ne duce cu gândul că ar mai fi multe asemenea formațiuni decât au crezut oamenii de știință. Odată cu găsirea acestor stânci subacvatice oamenii de știință ar putea să înțeleagă cum reușesc bureții și coralii să parcurgă distanțe mari de-a lungul fundului oceanului.
„Uneori apar în zone despre care spunem: Deci, cum au ajuns aici? Nu trăiesc destul de mult ca să ajungă acolo. Dar dacă există mai multe astfel de locații stâncoase decât am anticipat, cred că ne-ar putea ajuta să înțelegem distribuția acestor specii în ocean.”, a mai spus Roberts. Cum a fost detectat lângă Titanic și un al doilea semnal, Roberts încearcă să facă o legătură între descoperire și iAtlantic, un proiect condus de el care se ocupă de studierea și protejarea ecosistemului fragil al recifului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook