Simona Ionescu / Redactor Șef

Noile regine ale Europei nu mai au sânge albastru

Noile regine ale Europei nu mai au sânge albastru
Monarhiile s-au păstrat în mai mute țări din Europa însă și acestea trec prin transformări serioase. Dacă acum sute de ani ar fi fost imposibil de imaginat măcar că o regină ar putea să fie altfel decât de viță nobilă, mai nou, rând pe rând, alături de regi apar femei care nu numai că nu sunt din familii regale, dar nu au nici măcar descendență aristocratică.

Noile regine ale Europei nu mai au sânge albastru, iar pentru asta e suficient să ne uităm la câteva dintre cele mai importante monarhii de pe continent. Fie că sunt numite prințese sau regine consort, acestea au în spate povești la care multe fete doar visează. Ele sunt dovada că, uneori, dragostea e capabilă să învingă toate regulile.

De exemplu actrița Grace Kelly, vedeta de la Hollywood născută în Philadelphia, America, s-a căsătorit cu prințul Rainer de Monaco în 1956, devenind prințesă consort de Monaco, denumită cel mai adesea Prințesa Grace. Ea este mama prințului Albert de Monaco, actualul conducător al micului stat. Cei doi se cunoscuseră doar un an mai devreme, în timpul festivalului de film de la Cannes.

Actrița Grace Kelly a devenit prințesă de Monaco după ce Rainer II s-a îndrăgostit lulea de ea (Sursa foto: Instagram)

Actrița era într-o relație complicată cu un actor, în timp ce prințul Rainer își căuta în mod activ o soție, drept pentru care, câteva luni mai târziu după ce a stat în preajma lui Grace Kelly, a zburat în America într-o vizită oficială. Cu această ocazie s-a revăzut cu superba actriță de la Hollywood, iar după numai trei zile a cerut-o în căsătorie.

Prințesa de Monaco era înotătoare cu străstrăbunici zilieri în mine

Fiul prințului Rainer a urmat exemplul tatălui său: a ignorat toate prințesele și aristocratele din Europa, pentru relații cu femei „obișnuite”. Prințesa Charlene de Monaco, cea cu care s-a căsătorit, acum în vârstă de 45 de ani, este fiica unui antreprenor și al unei profesoare de sport. Charlene s-a născut în Rhodesia (azi Zimbabwe). Străstrăbunicii ei au emigrat în 1861 în Africa, ei provin din Zerrenthin o comună din Mecklenburg-Vorpommern, Germania. Au lucrat ca zilieri pe câmpurile de diamante din Rhodesia.

Charlene de Monaco și prințul Albert au împreună doi copii (Sursa foto: Instagram)

Charlene a început să practice înotul de timpuriu împreună cu cei doi frați ai ei. A participat cu succes la multe competiții internaționale de înot. În 2000 a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2000 din Sydney, dar și la campionatul Marenostrum din Monaco, ocazie cu care prințul Albert a deveit interesat de ea. Ei au ajuns să se căsătorească în 2011, iar trei ani mai târziu prințesa i-a născut pe gemenii lor, un fiu și o fiică. Relația dintre ea și prințul Albert este deseori pusă sub semnul întrebării. E lucru cunoscut că mireasa Charlene ar fi refuzat oficierea nunții și a fost convinsă în ultimul moment. Ulterior s-a spus că e deprimată și că suferă de pe urma infidelităților soțului, care are mai mulți copii născuți în afara căsătoriei, cel puțin unul conceput în perioada în care exista deja relația cu Charlene. În timpul pandemiei a plecat în Africa de Sud unde a rămas aproape un an, iar după revenire a trăit multe luni departe de palatul regal într-o clinică de recuperare din Elveția.

Jurnalista spaniolă a devenit regină deși regele s-a opus

Regina Letizia a Spaniei, 51 de ani, este o fostă jurnalistă, fiica unui jurnalist si a unei asistente medicale. Soția Regelui Felipe a intrat în familia regală după ce, în trecut, a mai fost căsătorită și a divorțat. După o relație de 10 ani s-a căsătorit cu un profesor de literatură de la liceul unde învățase. Un an mai târziu, au divorțat.

Letizia l-a cunoscut pe viitorul său soț în 2002, in timp ce făcea un reportaj despre o scurgere de petrol pe coasta Spaniei. S-au întâlnit apoi la o petrecere, iar acesta i-a propus o întâlnire. Lucrurile au avansat iar prințul spaniol și-a anunțat familia de intențiile sale serioase în legătură cu femeia de care se îndrăgostise. Presa a relatat pe larg că părinții lui s-au opus relației. Pe de o parte pentru ca Letizia nu era aristocrată, dar în egală măsură pentru că era o femeie divorțată și jurnalist de investigații.

Fostă jurnalistă de investigații și divorțară, Letizia a ajuns în final regină a Spaniei (Sursa foto: Instagram)

Se spune că fostul rege Juan Carlos ar fi numit-o pe viitoarea sa nora „dușmanul dinăuntru”, fiind cel mai ostil față de logodna fiului său. Apoi, în toamna anului 2003, familia regală spaniolă a anunțat logodna lui Felipe cu Letizia. Au în prezent doi copii, iar jurnalista a devenit regină consort după abdicarea socrului ei, în 2014. Ea este probabil cea mai atipică regină. Adoră să recicleze haine vechi din garderoba soacrei sale, și nu de puține ori a apărut la evenimente oficiale purtând haine de la branduri accesibile, de exemplu rochii Mango.

Noua regină a Danemarcei a fost agent imobiliar

Cea mai nouă regină fără sânge albastru s-a născut în Australia și va conduce, alături de soțul ei, Danemarca, începând de azi. Așa cum presa a relatat, Mary Donaldson, noua regină a Danemarcei, l-a întâlnit pe prințul Frederik într-un pub din Sydney, în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2000. Pub-ul Slip Inn, unde Frederik și Mary s-au întâlnit prima dată, arborează de 20 de ani steagul danez, în timp ce o placă în engleză și daneză evidențiază întâlnirea lor.

Când s-a mutat în Danemarca, Mary și-a angajat stilist personal (Sursa foto: Instagram)

Născută în Hobart în 1972 din părinți scoțieni (un profesor de matematică și  o asistentă de la Universitatea din Tasmania), Mary a urmat școlile locale, iar mai târziu a studiat comerț și drept în Tasmania. S-a mutat la Melbourne și apoi la Sydney pentru a lucra în publicitate și apoi în domeniul imobiliar.

Părul de pe pieptul prințului Frederik

Era cu prietenele ei în pub și discutau aprins despre cât e de erotic sau nu părul de pe pieptul unui bărbat, atunci când l-a cunoscut pe viitorul ei soț. Fetele au intrat în vorba cu un grup de bărbați, neștiine din e sunt aceștia, printre care prințul Frederik al Danemarcei, fratele său, prințul Joachim, și vărul lor, Nikolaos. Pentru că prinții purtau cămășile deschise, fetele au fost invitată să îi atingă.

De la o discuție despre părul de pe pieptul bărbaților, prințul Frederik a devenit soțul australiencei Mary, ei având în prezent patru copii (Sursa foto: Instagram)

„Mi-a plăcut cel mai mult Prințul Frederik pentru că era foarte finuț. Prințul Nikolaos avea foarte mult păr și chiar nu era genul meu”, a declarat, într-un interviu, Mary. În momentul întâlnirii lor, ea nu avea nicio idee cu cine vorbea și pe cine pipăise pe piept. Peste o oră cineva a pus-o în temă. Cert este că între ei s-a înfiripat ceva.

În 2001, o revistă daneză l-a urmărit pe print în Australia și l-a surprins în compania ei. Ulterior, el a convins-o să se mute la Copenhaga. Deja era clar ce va urma, așa că Mary și-a angajat încă de pe atunci un stilist personal. Cuplul s-a logodit în octombrie 2003, iar nunta a avut loc în anul următor. La sfatul soacrei sale, Mary a învățat  daneza înainte de nuntă. Mary și Frederik sunt acum părinții a patru copii, iar de duminică, rege și regină ai Danemarcei.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre