Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu ați mai văzut așa un preot. Când nu slujește în biserică, este DJ. O poveste cu adevărat inspirațională

Nu ați mai văzut așa un preot. Când nu slujește în biserică, este DJ. O poveste cu adevărat inspirațională
Când ne gândim la un DJ, imaginea e a unui om pus pe distracție maximă. Cu platane sau butoane în față, căști pe urechi, muzica în sânge. Unii DJ sunt așa de buni încât nu puțini sunt cei care spun că au inspirație divină. Unul din ei are „linie directă” cu Cel de Sus.

Despre preoți se spune că au har, unii dintre ei. Alții cad în păcate, unele memorabile, de care aflăm la știri. Mai este unul care când nu slujește în biserică, ține party-uri, participă la festivaluri, face duo-uri cu artiști celebri. Îi e nelipsit colarul alb clerical de la guler. Căci mixează de fiecare dată cu cămașa neagră preoțească pe el.

DJ Padre Guilherme este, înainte de toate, un preot asumat. Mixează întotdeauna în cămașa neagră, preoțească, cu colarul clerical la gât (Instagram)

Pentru că DJ Padre Guilherme este, înainte de toate, un preot catolic asumat. Iar faptul că mixează e doar un al doilea mod prin care duce cuvântul lui Dumnezeu către mase  enorme de oameni. Care nu sunt congregația lui. Deseori își însoțește seturile cu citate din discursurile Papei Francisc sau paragrafe din rugăciuni.

Când nu slujește în biserică, Padre Guilherme este DJ

Cunoscut printre amatorii de party-uri cu muzică electronică drept DJ Padre Guilherme, Guilherme Peixoto este un preot portughez, activ ca om al bisericii de un sfert de veac deja. A primit binecuvântarea Papei în timpul pandemiei de Covid 19 când a avut ideea genială de a transmite seturi live fanilor din întreaga lume, în fiecare weekend. Asta i-a schimbat viața preotului Guilherme Peixoto, iar de atunci a devenit cu adevărat o vedetă internațională, fiind cunoscut mai degrabă după numele de scenă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Padre Guilherme (@padre.guilherme)

În timp ce Peixoto este principalul DJ din parohia sa din Laundos, lângă Porto, de când a urmat un curs de DJ în urmă cu câțiva ani, el a descoperit un public cu totul nou datorită expansiunii fără precedent a streaming-ului live la nivel mondial. Acum e cunoscut în toată lumea, e invitat la festivaluri și evenimente.

Padre Guilherme a urmat un curs de DJ în pandemie, apoi a primit binecuvântarea Papei ca să transmită live seturi de muzică electronică (Instagram)

„Chiar acum este atât de important să folosim social media pentru a aduce un pic de bucurie în viața oamenilor, a declarat el  pentru Reuters. Și oamenii par fericiți când văd un preot care cântă muzică online”. Iar activitatea de DJ i-a ieșit de minune preotului. Are zeci de concerte antamate numai până în toamnă. În aprilie a mixat la Madrid, la un festival, și a avut un duo senzațional cu Bob Sinclair, în fața unei audiențe de mii de oameni.

Papa Francisc ascultă muzică electronică

Zilele trecute, Padre Guilherme s-a întâlnit cu superiorul său, Papa Francisc. Cum anul acesta e foarte important pentru el, împlinind 25 de ani de hirotonire preoțească și 50 de ani de viață, a vrut să îl marcheze imprimând, pe vinil, un set cu câteva dintre melodiile realizate pentru Ziua Mondială a Tineretului 2023.

Într-o postare emoționantă pe rețelele sociale, Padre Guilherme  a rememorat omilia Papei Francisc rostită la 6 noiembrie 2014 la Sfânta Marta, unde capul Bisericii Catolice a afirmat că adevăratul creștin își riscă viața, faima și confortul pentru ca nimeni să nu se piardă. În discursul său, papal i-a provocat atunci pe preoți și pe credincioși să nu le fie frică să-și „murdărească mâinile” pentru a-i întâlni pe păcătoși, pe cei de la periferii, pe cei care așteaptă un mic semn de la Dumnezeu.

Mesaj inspirațional. Preotul DJ îl slăvește pe Dumnezeu cu fiecare set

„La aproximativ 10 ani după aceste cuvinte, continui să discern și să mă rog, cerând Duhului Sfânt harul de a nu-mi fi frică niciodată să-i întâlnesc pe frații și surorile mele care sunt departe de Domnul.  Așteptând, ca Zaheu, doar un simplu semn. Și, permiteți-mi să vă spun, muzica electronică oferă o comuniune atât de puternică de frățietate, încât diferite sensibilități, etnii și credințe ajung împreună pe ringul de dans, împărtășind bucuria și construind pacea.

Guilherme Peixoto este un preot portughez, activ ca om al bisericii de un sfert de 25 de ani (Instagram)

Muzica electronică este și o comunitate, o comunitate care mă primește și îmi permite să fiu preot cu bucurie, ireverență, creativitate, împărtășind viața mea și credința mea în Iisus Hristos. Și dansul este bun, dansul pentru Dumnezeu este un act frumos de recunoștință și laudă, inclusiv Psalmul 150 ne provoacă să-L lăudăm pe Dumnezeu cu toate instrumentele, cu dansurile și cu tot ceea ce are viața. La urma urmei, există și un „timp pentru a dansa” (Eccl. 3,4) și Dumnezeu însuși dansează în felul său (Prov. 8,30-31)”, a scris preotul DJ pe Instagram.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre