Descoperirea celei mai vechi perle din lume reprezintă dovada că perlele și stridiile erau folosite în Emiratele Arabe Unite în urmă cu aproape 8.000 de ani.
„Insula Marawah este unul dintre cele mai valoroase situri arheologice ale noastre”
Perlele erau elemente prețioase în perioada neolitică, încadrându-se cu siguranță în categoria luxului și fiind folosite pentru podoabă. „Perla din Abu Dhabi este o descoperire uimitoare, mărturie a originilor străvechi ale relației noastre cu marea.
Descoperirea celei mai vechi perle din lume în Abu Dhabi arată clar că o mare parte din istoria omenirii are rădăcini adânci care se întind până în zorii preistoriei.
Insula Marawah este unul dintre cele mai valoroase situri arheologice ale noastre, iar săpăturile continuă în speranța de a descoperi și mai multe dovezi ale modului în care strămoșii noștri trăiau, munceau și prosperau”, a declarat HE Mohamed Khalifa Al Mubarak, președinte al DCT Abu Dhabi.
Alte descoperiri uimitoare în Marawah
Înainte de descoperirea perlei din Abu Dhabi, cea mai veche perlă cunoscută în Emiratele Arabe Unite (EAU) a fost descoperită într-un sit neolitic din Umm al-Quwain. Perle antice din aceeași perioadă au fost găsite și într-un cimitir neolitic din apropierea Jebel Buhais din emiratul Sharjah.
Datarea cu carbon indică faptul că perla din Abu Dhabi este mai veche decât aceste două descoperiri. Marawah a fost descoperită în 1992, în timpul unui studiu arheologic al insulei, și constă în numeroase structuri de piatră neolitice prăbușite, cea mai veche arhitectură descoperită până acum în EAU.
În afară de neprețuita perlă din Abu Dhabi, descoperirile semnificative din situl Marawah au inclus un vas din ceramică importată, vârfuri de săgeți din silex frumos lucrate și mărgele din scoică și piatră. De asemenea, au fost găsite numeroase fragmente de vase din ipsos pictat, care reprezintă cea mai veche artă decorativă cunoscută descoperită până acum în EAU.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Vestea care a îngrijorat milioane de români. Abia astăzi s-a aflat adevărul
- Taxa specială care scumpește cazările și ne pune la plată. Hotărâre importantă
- HOROSCOP 21 decembrie 2024. Noroc nesperat pentru unele zodii
- Pensiile cresc la 3.920 de lei de la 1 ianuarie 2025 pentru anumite categorii de pensionari din România
- Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Statui antice „cu adevărat extraordinare”, găsite într-un izvor „vindecător” în Italia
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
- Citate de noapte bună - Mesaje inspiraționale pentru un somn liniștit
- Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta