O poveste pe care nu o veți găsi în basme. Prințesa Clara de Caraman-Chimay avea de toate, dar când a zărit un lăutar cu mustața răsucită și-a lăsat soțul prinț. O poveste incredibilă.
Prințesa care a dat nume unor bucate delicioase
Prințesa Clara de Caraman-Chimay avea de toate. La începutul anului 1890, s-a anunțat că Prințul Joseph de Caraman-Chimay, membru al Parlamentului belgian, care călătorea prin Statele Unite, a cerut-o în căsătorie pe Clara Ward. Era fiica tânără și frumoasă a unei familii foarte bogate din Detroit.
În afară de titlul nobiliar, Joseph nu prea avea mare avere și nici frumusețea nu-l dădea afară din casă. Însă, Clara a fost încântată că devenea prințesă, așa că s-au căsătorit pe 20 mai 1890, la Paris, scrie evenimentulistoric.ro.
Mireasa avea 16 ani, iar ginerele, 31 de ani. La scurt timp li s-au născut doi copii, Marie Elisabeth Catharine Anatole și Marie Joseph Anatole Pierre Alphonse.
Cei doi soți frecventau lumea bună a Parisului și cele mai scumpe restaurante. Renumitul bucătar Escoffier și-a numit două preparate, Oeufs à la Chimay și Poulare Chimay, inspirat de Prințesa Clara.
Prințesa Clara s-a îndrăgostit de un lăutar
După nașterea celui de-al doilea copil, la începutul lunii noiembrie 1896, prințul și prințesa Chimay sărbătoreau într-un restaurant elegant din Paris, unde cânta la vioară lăutarul maghiar, Rigo Jancsi.
Rigó Jancsi și-a câștigat existența oferind muzică țigănească. („Rigó” a fost numele de familie al domnului care însemna „mierla”, iar „Jancsi” prenumele său – este versiunea maghiară a lui „Johnny”.)
După o serie de întâlniri secrete, Ward și Rigó au fugit în decembrie 1896, spre consternarea familiei sale.
Prea vremii a afirmat că prințul Iosif a inițiat imediat proceduri de divorț împotriva soției sale. Edițiile ulterioare ale ziarelor conțineau notificări scurte cu privire la locul în care Ward și Rigó fuseseră raportați văzuți în timpul călătoriei lor prin Europa în Ungaria.
La Budapesta, o binecunoscută prăjitură de ciocolată în formă de cub și o cremă de ciocolată a fost numită Rigo Jancsi după povestea scandaloasă pe care Ward și Rigó o aveau.
Prințul a divorțat imediat de prințesa Clara
Prințul și prințesa de Caraman-Chimay au divorțat la 19 ianuarie 1897. Noul cuplu s-a căsătorit, probabil în Ungaria. Unele relatări indică faptul că s-au mutat curând în Egipt, unde Clara și-a învățat soțul complexitatea cititului și scrisului.
Poate că venitul din acest cuplu a fost suficient ca să trăiască destul de bine. Idila nu avea să dureze, Rigó fiind infidel cu ea.
Au divorțat destul de curând după căsătorie. Clara Ward și-a întâlnit următoarea iubire, un Peppino Ricciardo, uneori afirmând că era spaniol, dar care era cel mai probabil italian.
Se crede că a fost un chelner pe care l-a întâlnit într-un tren. S-au căsătorit în 1904, dar nici căsnicia cu Peppino Ricciardo probabil nu a durat mult.
Momentul este vag, dar se crede că următoarea iubire a lui Ward și ultimul ei soț ar fi fost un manager de gară al micii căi ferate italiene.
Se crede că fosta prințesă a fost încă căsătorită cu al patrulea ei soț când a murit la Padova, Italia, la 9 decembrie 1916, la vârsta de 43 de ani.
Abia la aproximativ trei ani de la moartea lui Ward, primul ei soț, prințul Joseph de Riquet din Chimay și Caraman, s-a recăsătorit în cele din urmă.
Citește mai mult pe acest subiect, dar și alte materiale similare, pe Evenimentul Istoric.
Evenimentul Istoric, cea mai mare revistă de istorie din Europa, aduce în atenția publicului, prin cele 116 pagini ale sale, numeroase subiecte captivante, dosare desecretizate și imagini în exclusivitate.
Noile numere ale revistei sunt disponibile la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.
Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.
Cinci mistere care nu au fost elucidate nici până azi. Mormântul Cleopatrei, printre ele
Istoria uitată a primei regine a Angliei. Bloody Mary, Maria Sângeroasa
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook