Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințesa Diana a fost nefericită și înainte de căsătoria cu Charles. Grace Kelly i-a lansat un avertisment

Prințesa Diana a fost nefericită și înainte de căsătoria cu Charles. Grace Kelly i-a lansat un avertisment
Căsnicia dintre prințesa Diana și actualul rege Charles al III-lea a fost un eșec total, care s-a încheiat legal în 1996. Un an mai târziu, în 1997, Diana avea să moară într-un accident teribil de mașină în Paris. Prințesa Diana a fost însă nefericită încă de când era doar logodnica lui Charles, iar Grace Kelly i-a lansat chiar și un avertisment la acea vreme.

Diana Spencer a devenit prințesă de Wales pe când avea doar 20 de ani, la momentul căsătoriei cu Charles, în 1981. În ciuda faptului că a avut parte de o nuntă de poveste, Diana nu a fost fericită deloc la începuturile relației cu Charles, ba chiar Palatul i-a făcut zile negre. Asta au constatat cititorii cărții The King: The Life of Charles III, biografia scrisă de Christopher Andersen și publicată în SUA la începutul lunii noiembrie 2022. 

Înainte de nunta lor din 29 iulie 1981, Diana și Charles au participat la un eveniment caritabil la Goldsmiths’ Hall din Londra. Potrivit cărții jurnalistului, viitorul rege a fost foarte critic la adresa ținutei miresei sale. Diana era îmbrăcată într-o rochie neagră, iar el a comparat-o cu o femeie „îndurerată”. 

Grace Kelly a avertizat-o pe Diana că „va fi mai rău” 

La scenă a asistat chiar Grace Kelly, prințesa de Monaco de la acea vreme și soția prințului Rainer al III-lea. Aceasta ar fi tras-o pe Diana deoparte pentru a-i lansa un avertisment. În timpul conversației private, Diana i-ar fi spus lui Grace Kelly, mama lui Albert al II-lea de Monaco, cât de „insuportabilă” îi făceau viața viitorul ei soț și palatul. 

Prințesa Diana, alături de Grace Kelly (centru) și Charles
Foto: Facebook

Un apel la disperare la care Grace Kelly a răspuns cu un simplu „nu-ți face griji, va fi și mai rău! Aceste cuvinte nu au fost foarte reconfortante și au sunat ca o profeție, deoarece cuplul s-a separat în decembrie 1992 și a pronunțat divorțul în august 1996.

Diana a plâns când s-a mutat la Buckingham, spun prietenii ei 

Înainte de a se căsători cu Charles, Diana a împărțit un apartament la numărul 60 Coleherne Court din Earls Court, în Capitala engleză, cu trei dintre prietenii ei. Pentru a fi instruită în tainele protocolului regal de către Edward Adeane, secretarul particular al lui Charles al III-lea la acea vreme, prințesa s-a mutat la Palatul Buckingham. 

Diana a fost nefericită încă dinainte de a se căsători cu Charles

O schimbare drastică pentru tânăra de 20 de ani de atunci: „Când a mers la Palatul Buckingham, au început să curgă lacrimile”, a declarat fosta ei colegă de cameră și prietenă, Carolyn Bartholomew, în The King: The Life of Charles III. „Sărmana a slăbit atât de mult (n.r. se pare că talia ei s-a micșorat de la peste 73 cm la aproape 56 cm). 

Diana „a fost copleșită de presiune”

Eram îngrijorată pentru ea. Era nefericită, a fost atât de brusc copleșită de această presiune încât a fost un coșmar pentru ea”, a adăugat ea, referindu-se la bulimia cu care Diana se lupta în momentul căsătoriei sale. Prințesa de Wales a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat BBC în noiembrie 1995. Acest episod din viața ei a fost prezentat și în sezoanele 4 și 5 ale serialului The Crown.

Charles al III-lea într-o dispoziție proastă?

În paginile biografiei scrise de jurnalistul Christopher Andersen, cititorii mai află că Charles al III-lea ar fi recunoscut că nu a bănuit că fata „veselă” și „zâmbitoare” pe care o ceruse în căsătorie ar fi fost predispusă la „astfel de gânduri”. 

Se pare că Charles avea un comportament „rău” față de Diana încă de la început

Autorul a continuat spunând că regele a omis să menționeze că, din cauza presiunii la care era supus, „temperamentul rău” a emanat la început de la el. În interviul acordat BBC, Diana a declarat că bulimia ei a pornit de la căsnicia nefericită cu fostul Prinț de Wales: „A fost un simptom a ceea ce era în neregulă cu căsnicia mea”, a spus ea. A fost un simptom a ceea ce era în neregulă cu căsnicia mea”, a spus ea. O boală care, potrivit prințesei, a fost mai greu de înfruntat atunci când a aflat că soțul ei avea o aventură cu Camila Parker Bowles.

Diana a crescut cu trauma abandonului 

Destinul prințesei Diana a fost marcat de nefericire încă din copilărie. Mama ei, Frances, a avut o căsnicie nefericită alături de John, al 8-lea duce de Spencer. În momentul în care Frances a divorțat de duce, a pierdut și custodia celor patru copii, inclusiv Diana, care avea șapte ani la acel moment. 

Pentru că Diana era prea mică pentru a înțelege ce înseamnă luptă pentru custodie, a crezut că mama ei a părăsit-o, astfel că a crescut cu trauma abandonului și simțindu-se nedorită. Practic, prințesa Diana a crescut cu o nevoie disperată de a fi iubită, însă se aștepta mereu să fie abandonată, iar fix aceste sentimente au clădit-o ca adult și i-au adus, mai târziu, atâta nefericire până la moartea ei tragică la doar 36 de ani. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre