Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul iubirii regelui Charles pentru România: legătura de sânge cu Vlad Țepeș. „O parte din mine se simte acasă”

Secretul iubirii regelui Charles pentru România: legătura de sânge cu Vlad Țepeș. „O parte din mine se simte acasă”
Bun prieten al României, regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de satele din Transilvania și de locuitorii lor, încă de la prima lui vizită la noi, în 1998. Însă legăturile acestuia cu țara noastră sunt mult mai puternice. Noul monarg este descendent al lui Vlad Țepeș.

Presa internațională nu a trecut cu vederea legătura de rudenie dintre Regele Charles și Dracula. Conducător din secolul al XV-lea al al Țării Românești, Vlad Țepeș și-a câștigar renumele de om crud prin metoda de tortură care-i poartă numele.

Se știe că Vlad își ucidea dușmanii trăgându-i în țeapă pe țăruși de lemn, provocând o moarte lentă și chinuitoare, care uneori putea dura și până la trei zile. Acțiunile sale brutale l-au inspirat pe scriitorul irlandez Bram Stoker în scrierea romanului „Dracula”.

Conform Romania Tour Store, citată de gandul.ro, Charles, în vârstă de 73 de ani, este strănepotul de gradul 16 al lui Vlad, prin consoarta lui George al V-lea, Regina Maria. De altfel, regele Charles nu s-a sfiint niciodată să-și arate legătura de rudenie cu Vlad Țepeș.

Străbunica străbunicii regelui venise din Transilvania

Într-un interviu acordat pentru stirileprotv în anul 2017, regele Charles a povestit despre arborele său genealogic:

Străbunicul meu, Regele George al V-lea, avea o verișoară primară, Maria, care a devenit Regina Maria a României. Ştiu că şi-a dedicat viaţa acestei ţări. Apoi am descoperit că stră-stră-străbunica, străbunica străbunicii mele, Regina Mary, venise din Transilvania”.

Domnitorul Vlad Țepeș

Noul suveran al Marii Britanii a povestit că printre strămoșii săi îl numără pe „Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât timp cât îmi va stă în putință, să pledez pentru importanţa protejării și celebrării comorilor unice al României și a prețioasei biodiversități, a faunei sălbatice și a pădurilor maiestuoase”, declara regele Charles.

S-a îndrăgostit de Transilvania

De altfel, dragostea regelui Charles pentru țara noastră este de lungă durată, în special pentru Transilvania, pe care a vizitat-o ​​pentru prima dată în 1998. De atunci, a cumpărat și a restaurat o casă veche, din secolul al XVIII-lea, în satul Viscri din județul Brașov.

De asemenea, el a întreprins și acțiuni de caritate în localitatea respectivă, prin Fundația Prințul de Wales, inclusiv sisteme agricole, dezvoltare durabilă și eforturi de conservare.

Dar Charles are acum „degetele groase ca niște cârnați” (potrivit descrierii nypost.com), pline de îndatoriri regale, în timp ce el și faimoasa sa familie continuă să plângă moartea Elisabetei, care a murit pe 8 septembrie.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre