Simona Ionescu / Redactor Șef

Unicornii au existat cu adevărat. Iată unde și-au dus existența

Unicornii au existat cu adevărat. Iată unde și-au dus existența
Jucăriile cu unicorn sau tricourile inscripționate sunt cele mai bucurii ale celor mici. Oamenii de știință au declarat însă că aceștia chiar au existat cu adevărat.

Această ființă mitologică de care toată lumea doar privind documentare la televizor au fost pe pământ și, spun cercetătorii, au trăit în Siberia.

Inițial, unicornii erau o combinație între o capră, cal și antilopă și aveau pe frunte cornul specific. De-a lungul timpului însă, imaginea acestui animal s-a schimbat și a ajuns să arate ca un cal alb, cu un corn în frunte. Un grup de oameni de știință a descoperit recent o fosilă a unui animal dispărut, care ar putea fi unicornul de care se tot vorbește de atâta vreme.

Fosila a fost găsită în Kazahstan

Conform informațiilor oferite de cercetătorii de la Universitatea de stat Tomsk din Siberia, acest animal și-ar fi dus zilele în Siberia, acum 29.000 de ani, perioadă în care pe planetă exista și homo sapiens.

Unicornii au existat cu adevărat

Fosila a fost găsită în Kazahstan și inițial oamenii de știință au crezut că e vorba de un animal care ar fi dispărut acum 350.000 de ani, însă situația e cu totul alta.

Înalt de aproape doi metri, cu o greutate de aproape patru tone

Doar că unicornul nu avea nimic de-a face cu calul alb cu corn în frunte. Animalul avea o înălțime de 1,8 metri, patru metri lungime și o greutate apreciată la patru tone, fiind acoperit de o blană maro. „Cel mai probabil, sudul Siberiei vestice a fost ca un refugiu, unde acest rinocer a trăit mai mult decât restul speciei sale”, a mărturisit Andrey Shpanski, paleontolog la Universitatea de stat din Tomsk, după ce a fost realizată fantastica descoperire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre