Simona Ionescu / Redactor Șef

Lăsați antibioticele deoparte. Virozele de sezon pot fi alungate și cu ceaiuri

Lăsați antibioticele deoparte. Virozele de sezon pot fi alungate și cu ceaiuri
Indiferent cât am vrea să ne ferim, sunt rare momentele în care virozele respiratorii să ne ocolească. Cum le venim de hac.

Începutul de primăvară vine de cele mai multe ori cu răceli și viroze respiratorii. Ce să faceți ca să scăpați de această problemă.

Lăsați antibioticele deoparte. Virozele de sezon se tratează cu ceaiuri

Specialiștii recomandă ca primăvară și toamna, când virozele respiratorii își fac de cap, să vă spălați cât mai des pe mâini și pe față și să consumați multă vitamina C, un gram pe zi. Pereții celulelor vor fi întăriți, iar germenii nu vor mai putea pătrunde. Pentru a preveni infecțiile respiratorii, hidratați-vă cât mai bine, consumând lichide calde, în special ceaiuri.

Cele mai bune plante împotriva virozelor sunt anasonul, cimbrul, creţuşca, eucaliptul, ghimbirul, frunzele de măslin, plămânărica, sovârvul. Cel puțin doi litri de lichide pe zi.

Ceaiul de măceșe se recomandă a fi consumat de la primele semne ale bolii

Un ceai benefic pentru viroze este cel de măceșe, care se consumă încă de când boala dă primele semne, dar și cel de soc. Măceșele cresc rezistența organismului și ajută corpul să lupte cu boala și sunt excelente și în afecțiunile cardiovasculare. De asemenea, prin conținutul de vitamina P, măceșele reduc fragilitatea vaselor de sânge și reglează circulația sanguină.

Cea mai bună este infuzia combinată de măceșe. Modul de preparare este următorul: 3 linguri cu plantă se pune la macerat într-o cană cu apă rece pentru 12 ore. A doua zi se strecoară și se pune preparatul deoparte. Pulpa se pune la fiert pentru câteva minute în 250 ml apă, iar lichidul obținut se amestecă cu cel macerat.

Va rezulta 500 ml ceai care se consumă pe parcursul unei zile, îndulcit cu miere. Puteți folosi și combinația de fructe de măceș, fenicul și scorțișoară, care este excelentă pentru căile respiratorii. De asemenea, favorizează transpirația și expectorația și poate fi consumată atât în sarcină, cât și în perioada alăptării. Potrivit academicianului Ovidiu Bojor, măceșele se pot asocia cu fructe de cătină, pentru a obține un ceai cu multe beneficii pentru organism.

Sursă foto: paradisul verde

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre