Simona Ionescu / Redactor Șef

Legătura dintre Casa Națională de Sănătate și comedia „BD la munte și la mare”. O știe Alina Ion, managerul spitalului Sf. Sava

Legătura dintre Casa Națională de Sănătate și comedia „BD la munte și la mare”. O știe Alina Ion, managerul spitalului Sf. Sava
În 2016 a sesizat nereguli privind finanțările acordate de CNAS. Nimeni n-a băgat-o atunci în seamă. Alina Ion se dezlănțuie pe contul de socializare, amintind de filmul „BD la munte și la mare”.

Alina Ion, managerul spitalului privat de recuperare medicală Sfântul Sava din Pantelimon spune tot ce s-a știut despre CNAS.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Alina Ion afirmă despre Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se ghidează după gândirea lui Trandafir, din cel mai iubit serial de comedie „BD la munte și la mare”: ”Noi urmărim ca să nu fim urmăriți”. Aceasta susține că instituția e obligată să verifice dacă serviciile decontează pentru pacienții internați în azile sunt reale sau nu.

„… regimul inuman la care au fost și poate că încă mai sunt supuși vârstnicii”

”Casa Națională de Asigurări din Sănătate și subsidiarele din fiecare județ au o mare responsabilitate în ceea ce privește regimul inuman la care au fost și poate că încă mai sunt supuși vârstnicii și persoanele cu dizabilități din azile. Atât timp cât CNAS decontează milioane de euro anual pentru servicii medicale în legătură cu pacienții internați în azile, are obligația fundamentală de a verifica dacă aceste servicii sunt reale sau fictive.

„Eu am sesizat încă din 2016 nereguli în ceea ce privește finanțările acordate de Casa Națională de Sănătate”

Având în vedere că eu am sesizat încă din 2016 nereguli în ceea ce privește finanțările acordate de Casa Națională de Sănătate, adresez public următoarele întrebări: CNAS și subsidiarele sale din județe, fie și după acordarea deconturilor sau măcar după declanșarea scandalului ”Azilele Groazei”, au verificat:

Alina Ion, manager spital Sf Sava din Pantelimon

Dacă fiecare CNP al pacienților din azile a fost consultat de medici și le-au fost eliberate rețete compensate sau cardurile de sănătate au fost folosite fictiv? Dacă au fost eliberate rețete și dacă au fost efectuate analize medicale, de ce medicii nu s-au sesizat cu privire la starea gravă în care se aflau pacienții?

„Dacă departamentul antifraudă, care există în CNAS, tocmai pentru a sesiza potențiale fraude din bani publici, a făcut vreo investigație?”

Dacă departamentele de control, pe care fiecare Casă Județeană de Sănătate le are specializate pe farmacii, spitale și laboratoare de analize medicale, au efectuat controale? Dacă departamentul antifraudă, care există în CNAS, tocmai pentru a sesiza potențiale fraude din bani publici, a făcut vreo investigație?

Dacă ce fel și câte decontări s-au efectuat prin Casele Județene de Sănătate, dacă au cerut să prezinte rapoarte cu privire la decontările efectuate pentru fiecare azil, astfel încât să poată prezenta un raport public general, întrucât banii din CNAS sunt bani publici?

Dacă nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, înseamnă că CNAS funcționează după principiul Gogu și Trandafir din ”B.D. la munte și la mare: Noi urmărim să nu fim urmăriți”, susține fondatoarea spitalului Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre