Ingrediente (6 porții)

6 ouă, 150 g. zahăr, 1 praf de sare, 800 ml lapte, 180 ml whisky, 1 lingură esență de vanilie, jumătate de linguriță de nucșoară măcinată proaspăt (preferabil), 1 cană cu smântână grasă pentru frișcă, frișcă, nucșoară rasă, după gust.

Preparare

Într-o primă etapă, într-o cratiță mare și groasă se bat laolaltă cu telul ouăle, zahărul și sarea. Se adaugă treptat 2 căni de lapte. Se ține totul pe foc mic, amestecând continuu, până când termometrul arată 71°C, aproximativ 25 de minute.


Ce mesaje siropoase își dau Bianca Drăgușanu și ex-ul Ioanei Filimon

Sinucidere șocantă. Un șef de poliție și-a luat viața după ce a petrecut o săptămână singur


În a doua parte a rețetei, se toarnă amestecul de mai sus într-un bol larg; se adaugă și se amestecă vanilia, nucșoara și restul de lapte. Se pune bolul într-o baie de gheață; se amestecă frecvent până când totul se răcește. În acest moment se adaugă whisky-ul. Dacă cumva compoziția se taie,  nu vă speriați. Se mixează cu un blender până când se omogenizează din nou. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Când trebuie servit lichiorul, se bate smântâna într-un castronel până când face creste moi; se mută cu grijă în amestecul rece. Apoi totul se toarnă într-un castron răcit de punci. După gust, se poate adăuga frișcă și presăra cu nucșoară în fiecare pahar în care serviți băutura.

Sursa: Kaufland.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp