Linzer cu prune. Tartă din bucătăria austriacă

Linzer cu prune. Tartă din bucătăria austriacă
Pentru că este perioada în care desfacem deja borcanele cu gem de prune, iar prune proaspete se găsesc la supermarketuri, putem încerca această rețetă delicioasă.

Una dintre cele mai simple rețete de desert cu prune este rețeta de Linzer cu prune, inspirată din bucătăria austriacă.

Ingrediente pentru Linzer cu prune

Pentru aluat: 650-700 g făină, 150 g zahăr, 250 g unt cu peste 80% grăsime, 2 ouă, 200 g cremă de smântână, sau mascarpone, 3 g sare, 1 plic praf de copt

Pentru umplutură: 800 g gem de prune, 500 g prune proaspete, 100 g nuci, zahăr, scorțișoară

Mod de preparare Linzer cu prune

Pentru prepararea aluatului fraged de tartă, amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm ouăle amestecate cu zahărul, crema de smântână și untul rece tăiat în cuburi. Se frământă, rapid, un aluat nu foarte ferm, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Oprim 1/4 din aluat, restul îl întindem la baza unor forme de copt de 25-26 cm diametru. Îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță și întindem pe toată suprafața acestuia, gem de prune. Peste gem presărăm nucile coapte la tigaie și așezăm jumătăți de prune cu scobitura în sus. Presărăm zahăr și scorțișoară peste ele.

Din aluatul rămas împletim un grilaj pe care îl așezăm deasupra prunelor. Coacem deliciosul linzer cu prune pentru 40 de minute la 180 de grade.  Apoi lăsăm linzerul cu prune să se tempereze, îl pudrăm cu zahăr (opțional) și îl porționăm.

Sursa: Chefi la cuțite

Povestea cutremurătoare a unui sportiv român: „Mama m-a vândut cu 10.000 de dolari”