Simona Ionescu / Redactor Șef

Localul unde puteți savura cele mai vechi vinuri din lume. Pivnița a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial

Localul unde puteți savura cele mai vechi vinuri din lume. Pivnița a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial
Istoria povestește că Ernest Hemingway avea mereu o masă rezervată la Botin. Pe de altă parte, Beethoven și Angela Merkel au ceva în comun: taverna berlineză Zur Letzten Instantz.

Două mari restaurante au făcut ca Parisul să fie mai căutat ca niciodată: Tour d’Argent, înființat în anul 1582 și A la petite Chaise, deschis în anul 1680.

Tour d’Argent, localul unde puteți savura cele mai vechi vinuri din lume. Pivnița a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial

Frumusețea celebrului Tour d’Argent, unul dintre cele mai căutate restaurante din lume a inspirat celebra peliculă Ratatouille. În ceea ce privește restaurantul A la petite Chaise, acesta a fost inaugurat sub domnia lui Ludovic al XIV-lea. Iar cine are norocul să intre aici, va mânca cel mai gustos foie gras din lume, dar și escargot și o fantastică supa franțuzească de ceapă.

În ceea ce privește localul Tour d’Argent, aici se găsește o colecție de vinuri care însumează 45.000 de sticle. Interesant este că pivnița a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. În urma unei evaluări făcute în 2009, vinul costă nu mai puțin de 25 milioane de euro.

Localul unde marele Goya a spălat vase

Există și un local unde poposeau atât marele Napoleon cât și Beethoven. E vorba de Zur letzten Instanz din Berlin, Germania, care datează din anul 1621. Inițial, acesta a fost doar o simplă tavernă. Și a rămas una dintre puține clădiri de pe lângă vechiul zid al oraşului care mai stau în picioare.

Potrivit Guiness Book of World Records, cel mai vechi restaurant din lume care funcționează și acum este Sobrino de Botín din Madrid, Spania. Acesta se spune că nu a fost niciodată închis de la inaugurare și nu și-a schimbat niciodată locul.

În plus, a fost citat în nenumărate opere literare marcante, de către scriitori ca Ernest Hemingway, Frederick Forsyth sau James Michener. Legenda spune că însuși marele Goya ar fi lucrat aici ca spălător de vase, cu ceva timp înainte de a ajunge un pictor celebru.

Sursă foto: la Tour d’Argent, secret world

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre