Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă extraterestră. Videoclipul cu OZN care dă fiori întregii lumi

Alertă extraterestră. Videoclipul cu OZN care dă fiori întregii lumi
Internauții și nu numai ei sunt în stare de alertă după ce un clip care susține că a surprins un OZN pe cer a fost distribuit pe rețelele de socializare. S-a dat alerta și toată lumea caută explicații.

Pe platformele de socializare, un utilizator a distribuit un videoclip care pretinde că surprinde o apariție OZN în Texas în timpul eclipsei solare de zilele trecute. Matt Wallace a publicat videoclipul înainte de ora 3 dimineața, cu mențiunea că acesta arată un OZN observat deasupra localității Arlington, Texas, în timpul eclipsei solare. Videoclipul, care a generat îngrijorare printre cei care l-au văzut, și care dă fiori întregii lumi, prezintă un obiect neidentificat ce zboară și pare să dispară în nori.

Filmarea începe cu o imagine a eclipsei solare parțiale, cu o umbră care pare să se lărgească rapid. În continuare, înregistrarea se micșorează, iar umbra pare să se retragă rapid în sens invers, până când dispare complet.

Un clip care surprinde un OZN dă fiori lumii întregi

Termenul de OZN desemnează un obiect zburător neidentificat, însă recent acestea sunt denumite FAN, adică fenomene anormale neidentificate (UAP în engleză). Reacțiile la videoclip au fost variate, unii utilizatori încercând să explice fenomenul, în timp ce alții au fost uluiți de ceea ce au văzut. Unul dintre răspunsurile populare în interpretarea clipului sugerează că ar putea fi vorba despre umbra proiectată pe nori de un avion aflat la altitudine mai mare, fenomen observat frecvent de pasionații de aviație. Modul de deplasare a obiectului zburător este atipic pentru un astfel de avion.


Eclipsa solară menționată a avut loc luni, traversând America de Nord, începând în Mexic și trecând prin Dallas, Texas, Indianapolis, Cleveland și Buffalo, ajungând și în colțul de nord-vest al Canadei. Potrivit NASA, aproximativ 32 de milioane de oameni au trăit în zona de totalitate a eclipsei, unde Luna a acoperit complet Soarele, iar alte 150 de milioane de oameni au fost în apropierea acesteia, având posibilitatea să vadă o eclipsă parțială.

Ceea ce susține însă teoria OZN e faptul că, în mod ciudat, obiectul a trecut neobservat până când a ajuns deasupra norului și doar umbra sa a fost vizibilă înainte de a dispărea în aer, în celălalt sens. Un utilizator a distribuit clipul pe platforma X și a scris: „ALERTĂ ROȘIE: Tocmai a apărut un nou videoclip cu OZN-ul reperat deasupra Arlington, Texas, în timpul eclipsei solare de astăzi, iar oamenii se sperie pentru că pare să dispară în nori”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre