Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de moartea fiului lui Kennedy. Teorii ale conspirației despre decesul fermecătorului prinț al Americii

Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de moartea fiului lui Kennedy. Teorii ale conspirației despre decesul fermecătorului prinț al Americii
A murit John F. Kennedy Jr., fiul fostului președinte John F. Kennedy, asasinat în Dallas. Juniorul, numit și fermecătorul prinț al Americii, a murit într-un simplu accident cu avionul? A fost altceva la mijloc? La opt ani după accident a fost dată publicității o discuție între un angajat al aeroportului și un dispecer al Administrației Federale de Aviație.

Cu câteva ore înainte de moartea lui John F. Kennedy Jr., numit și fermecătorul prinț al Americii, un dispecer de la Administrația Federală de Aviație și un angajat al Aeroportului Martha”s Vineyard au avut o discuție despre dispariția avionului de pe radar, a menționat presa americană.

Conversația a fost făcută publică la patru zile de la accidentul care i-a pricinuit moartea lui Kennedy

Conversația dintre Adam Budd, un student în vârstă de 21 de ani, care era angajat la Aeroportul Martha”s Vineyard si centrul FAA din Bridgeport a fost făcută publică după patru zile de la accidentul care a avut loc la 16 iulie 1999 de către Departamentul Transporturilor pe baza Actului de Libertate a Informațiilor, invocat de opinia publică. Puțin din această înregistrare a fost difuzată și de postul de televiziune din Boston, WFXT-TV.

„La bordul aeronavei se află Kennedy Jr… ”

Cu o voce ușor tremurată, Budd se aude cum discuta cu dispecerul FAA, întrebându-l dacă poate intercepta avionul lui John F. Kennedy Jr. „Cine ești tu?”, a întrebat un dispecer neidentificat al FAA. „Mă ocup cu diverse operațiuni ale aeroportului”, a răspuns Budd, care a spus unde lucrează după ce a fost întrebat de dispecer. Ulterior, Budd a spus cu o voce șoptită: „La bordul aeronavei se afla Kennedy Jr… aaaa. El… adică ei vor să știe… dacă… unde se afla avionul”.

„Ok, dacă e prea mare deranjul…”

Operatorul i-a replicat atunci că nu poate da informații prin telefon. Pus în asemenea situație, tânărul Budd se oprește să mai pună vreo întrebare: „Ok, dacă e prea mare deranjul… e… lasă, că îl vor aștepta atunci să apară… nu e mare scofală”, a spus acesta conform transcrierilor.

Budd a vorbit la telefon cu dispecerul la ora 10.05 p.m., cu doar patru ore înainte ca operațiunile de căutare și salvare să fie declanșate. Un prieten de familie al cuplului Kennedy îngrijorat, anunțase autoritățile…

JFK Jr. salută sicriul tatălui său în timpul înmormântării acestuia, la 25 noiembrie 1963. Unul dintre fotografii care au surprins acest moment l-a numit mai târziu „cel mai trist lucru pe care l-am văzut în toată viața mea”

Ultima discuție a lui John F. Kennedy Jr. cu controlul traficului aerian

De asemenea, a fost publicată și transcrierea mult așteptată a ultimei conversații a lui John F. Kennedy Jr. cu controlul traficului aerian. Aceasta a dezvăluit însă puține lucruri despre zborul în care a murit în iulie 1999. Kennedy și controlorul de trafic aerian au schimbat doar 34 de cuvinte. Kennedy a cerut și a primit permisiunea de a rula pe o pistă pentru a decola de pe un mic aeroport din New Jersey cu destinația Martha’s Vineyard, o insulă de pe coasta statului Massachusetts.

Kennedy își cumpărase avionul recent

John F. Kennedy Jr., care zbura conform regulilor de zbor la vedere, nu era în contact cu nimeni de la sol atunci când avionul său Piper Saratoga a plonjat în Atlantic, la aproximativ șapte mile de Martha’s Vineyard.  Kennedy, un pilot destul de neexperimentat, pilota un Piper Saratoga, un avion relativ complex pe care-l achiziționase recent, cu șase locuri și un singur motor.

Alături de Kennedy în avion se afla soția acestuia și cumnata

John F. Kennedy Jr., în vârstă de 38 de ani, un sex-simbol internațional și editor de reviste de marcă se afla în avion cu soția sa, Carolyn Bessette Kennedy, și sora ei, Lauren Bessette. El plănuia să o lase pe cumnata sa în Vineyard, apoi să-și ducă soția cu avionul la complexul familiei din Hyannis Port. Acolo urmau să participe la nunta verișoarei sale Rory, cea mai mică dintre cei 11 copii ai regretatului senator Robert F. Kennedy. Ca urmare a tragediei, nunta a fost amânată.

Teorii ale conspirației despre moartea fermecătorului prinț al Americii

Chiar dacă ancheta conduce spre un accident ca urmare a unei erori umane, au apărut totuși mai multe teorii ale conspirației despre moartea lui John F. Kennedy Jr. Ca și în cazul tatălui său. Să fi fost ascuns adevărul pentru că au existat multe interese la mijloc? De ce președintele de atunci, Bill Clinton, a trimis nave de război ale Marinei SUA să supervizeze căutărilor avionului lui Kennedy, fapt fără precedent?

John F. Kennedy Jr și soția sa, cu câteva luni înainte de cumplitul accident care le-a adus moartea. Sursă foto: edition.cnn.com

De asemenea, se spune că familia Kennedy ar fi dat rudelor cumnatei lui John F. Kennedy Jr. o sumă de bani pentru a nu fi deschis un proces, care ar fi putut să scoată la iveală lucruri ce ar fi putut să dea totul peste cap. Pe de altă parte, au existat persoane care spun că John F. Kennedy Jr. nu ar fi fost deloc un pilot fără experiență, având nu mai puțin de 300 de ore de zbor.

Locuitorii insulei s-au plâns de luminile puternice ale aeroportului

S-a spus că pilotul nu ar fi putut să se orienteze, fiind derutat de nori, dar există informații că cerul nu a fost deloc înnorat în acea zi. Lucru pe care l-au arătat și imaginile prin satelit și l-au spus și martori oculari. Autoritățile au scris în raport că aeroportul insulei Martha”s Vineyard era întunecat, și, probabil, acesta ar putea fi un motiv pentru care pilotul ar fi ratat aterizarea.

Cu doar câteva zile înainte însă, mai mulți locuitori ai insulei au făcut o scrisoare pe care au trimis-o editorilor ediției locale a Times. Aceștia au notat faptul că luminile aeroportului sunt foarte puternice și sunt deranjați. Rămâne întrebarea: Se va afla vreodată motivul real al decesului lui John F. Kennedy Jr?

Sursă foto: allthatsinteresting.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre