Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să mergi pe cărbuni încinși fără să te arzi. Unul dintre puținele ritualuri care s-au păstrat de peste 3000 de ani

Cum să mergi pe cărbuni încinși fără să te arzi. Unul dintre puținele ritualuri care s-au păstrat de peste 3000 de ani
La prima vedere să pășească cineva pe cărbuni încinși fără să pățească ceva pare imposibil. Și, totuși, există persoane care practică acest ritual.

Ce trebuie să facă o persoană care dorește să-și depășească limitele și să meargă pe cărbuni încinși?

Cum să mergi pe cărbuni încinși fără să te arzi. Unul dintre puținele ritualuri care s-au păstrat de peste 3000 de ani

Cum reușește o persoană să pășească pe cărbuni încinși? Nimeni nu poate găsi răspunsul corect, însă specialiștii în paranormal spun că cei care reușesc acest lucru au în primul rând o gândire pozitivă care le schimbă fiziologia corpului uman. La rândul lor, fizicienii susțin că cei care reușesc această performanță au în corp o conductivitate termică săracă dar și o capacitate scăzută de încălzire.

Pentru a merge pe foc e nevoie să ai sufletul pur

La rândul său, indianul Kuda Bux, renumit pentru mersul pe cărbuni încinși, susține că e nevoie de un suflet pur. În 1935 el a făcut o demonstrație la Londra, care i-a lăsat pe toți cei prezenți fără cuvinte. Înainte de a merge pe foc temperatura picioarelor sale era de 34 de grade, iar după ce a mers pe flăcări, aceasta a scăzut la 33,9 grade. În condițiile în care cărbunii au avut la exterior 430 de grade, iar la interior 1400 de grade.

Exerciții de maximă concentrare

Alți specialiști în mersul pe cărbuni încinși spun că sunt necesare și anumite exerciții de concentrare și rostirea a unor cuvinte precum “Merg acum pe mușchi răcoros” sau “Mă mișc pe zăpadă abia căzută”. La toate acestea se adaugă foarte multă meditație și o atenție ieșită din comun.

Și, extrem de important, ca persoana să creadă cu toată tăria că va reuși, fără să aibă nici cea mai mică temere că ar putea greși. Cea care a adus această tehnică pentru prima data în România a fost Larisa Vilenskaia, inginer electronist și expert în fenomene paranormale.

Specialistul a susținut întotdeauna că  “pentru a reuși avem nevoie de o concentrare maximă. Trebuie să uităm tot restul și să ne gândim numai la parcursul de străbătut. Apoi trebuie să avem credință absolută în puterea care se află înăuntrul nostru. Și să nu ne îndoim o clipă de reușită. Voința este foarte importantă și ea poate domina trupul”.

Cine a stabilit recordul

Printre cei care pun în practică mersul pe foc se numără creștin-ortodocșii din Europa de Est și unele zone ale Bulgariei și Greciei. Dar și persoane din deșertul african Kalahari, hindușii din Asia de Sud și Africa de Sud, Malaezia și Singapore. Precum și femeile tinere din Bali. Recordul a fost doborât de americanul Gary Shawkey, care a mers prin foc o distanță de 50.29 metri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre