Vizitatorii au fost fascinați din vechime de poveștile despre istoria turbulentă și uneori macabră a Angliei. Care sunt fantomele care se plimbă nestingherite în Turnul Londrei și nu își pot găsi liniștea.
Legende. Procesiune de cavaleri și domnițe, condusă de o Anne Boleyn fără cap
Poate nici o poveste cu fantome nu e mai tragică ca cea a lui Anne Boleyn. După ce Henric al VIII-lea s-a despărțit de Biserica Romano-Catolică, a lăsat-o pe soția sa, Katherine de Aragon, și a deveni șeful suprem al noii sale biserici, Biserica Angliei.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Iar Anne Boleyn a devenit a doua soție a lui Henric. Doar trei ani mai târziu, Anne a fost acuzată de adulter și dusă ca prizonieră cu barja de-a lungul Tamisei până la Turnul Londrei, prin infama Poartă a Trădătorului.
Anne a fost decapitată pe Tower Green și înmormântată în Capela Regală a Sfântului Petru în Lanțuri, biserica parohială a Turnului Londrei. Aproximativ 340 de ani mai târziu, un soldat a raportat că a văzut o lumină arzând în capela închisă. După ce s-a urcat la o fereastră pentru a privi înăuntru, se spune că soldatul a văzut o procesiune de cavaleri și domnițe, condusă de o Anne Boleyn fără cap.
Fantoma ursului uriaș
Henric al III-lea și-a adăpostit menajeria de animale sălbatice la Turnul Londrei, inclusiv un dar din partea Sfântului Împărat Roman Frederic al II-lea în 1235, constând în lei și leoparzi. Urmau pumele, tigrii, șacalii, un elefant din Franța și chiar un urs polar.
Vizitatorii veneau la Turn pentru a vedea creaturile. Momirea urșilor era o distracție populară în Londra secolelor XVI și XVII. Și se pare că ororile acestei pasiuni înfricoșează și astăzi pe unii. Se spune că fantoma unui urs alb apare din spatele ușii din Camera Bijuteriilor, iar fantoma unui urs negru ar fi apărut lângă Turnul Martin în 1816.
Călugărul fantomatic și tinerii prinți
Cine vizitează Turnul Londrei, trebuie să fie atent la sunetul sandalelor care se lovesc de podelele de piatră, despre care se spune că provin de la pașii unui călugăr fantomatic.
În anii 1400, la moartea lui Edward al IV-lea, fiul cel mic pe nume Edward, în vârstă de 12 ani, a devenit regele Edward al V-lea, sub protecția unchiului său, ducele de Gloucester, Richard.
Dorind să preia el însuși coroana, ducele de Gloucester i-a închis pe nepoții Edward și pe fratele său mai mic, Richard, în Turnul Londrei. Mama lor, Elizabeth Woodville, s-a refugiat la Westminster Abbey. După ce l-a declarat nelegitim pe tânărul Edward, ducele de Gloucester a devenit regele Richard al III-lea.
Edward și Richard nu au mai fost văzuți niciodată, iar oasele a doi copii au fost găsite mai târziu sub o scară din Turnul Londrei. Nici acum sufletele celor doi copii nu și-au găsit liniștea, iar frecvent fantomele a doi prinți se văd plimbându-se prin împrejurimi.
„Lucrul fără nume”
În 1957, gardianul galez Johns era de gardă la Turnul de Sare. El a întâlnit fantoma unei tinere femei, poate una dintre multele care au avut o soartă teribilă la Turnul Londrei. În cele din urmă, „lucrul fără nume” este un spirit înspăimântător care îi urmărește pe gardienii Turnului în timp ce își fac rondul de la intrarea Sally Portal dinspre râul Tamisa.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook