Simona Ionescu / Redactor Șef

Fenomene care au uimit lumea. Cele mai cunoscute miracole de pe Pământ

Fenomene care au uimit lumea. Cele mai cunoscute miracole de pe Pământ
Întâmplări care nu au nicio explicație științifică au fost puse, de multe, ori pe seama Divinității. În lume s-au petrecut multe fenomene uimitoare care nu au putut fi dezlegate până astăzi.

Iată câteva dintre cele mai vestite și mai controversate miracole din istorie, lucruri la care oamenii au asistat fascinați.

Miracolul Soarelui

În anul 1917, în Portugalia, lângă Fatima, trei frați au afirmat că Maica Domnului a apărut în fața lor și le-a spus că pe 13 octombrie în acel an va avea loc o minune. În acea zi, Soarele a apărut în mod neobișnuit pe cer, sub forma unui disc uriaș. Lumea a fost uimită de acest fenomen, iar Biserica a adăugat acest miracol pe lista de minuni oficiale în anul 1930.

Fecioara din Guadalupe, o enigmă

În 1531, pe câmpurile de lângă Mexico City, un țăran pe nume Juan Diego a văzut o apariție a Fecioarei Maria, care a cerut ca o biserică să fie construită în onoarea ei. Fecioara i-a cerut omului să adune flori de pe un deal și să le pună în mantia lui.

Ulterior, mantia avea imprimată imaginea Fecioarei Maria. Deși au fost câteva analize științifice ale așa-zisului miracol al Fecioarei din Guadalupe, nimeni nu a ajuns la o concluzie definitivă.

La 31 iulie 2002, Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea l-a canonizat pe Juan Diego, în faţa unei mulţimi de 12 milioane de oameni. Totodată au fost fixate celebrările liturgice ale Sfântului Juan Diego Cuauhtlatoatzin (9 decembrie) şi ale Sfintei Fecioare Maria din Guadalupe (12 decembrie), care din anul 2002 pot fi comemorate la scară planetară.

Sânge uman din era creștină, păstrat la Napoli

O catedrală din Napoli deține un flacon cu sângele unui martir din era creștină timpurie, Sfântul Januarius. Sângele este „uscat” în mai tot timpul anului, dar se lichefiază în mod misterios de trei ori pe an.

Sfântul care levita

În 1600, Sfântul Iosif din Cupertino a intrat într-o transă religioasă și potrivit relatărilor el a plutit peste mulțime. Se pare că a experimentat această levitație de mai multe ori, o dată chiar în fața Papei Urban al VIII-lea.

Sfântul Iosif de Cupertino, patronul aviatorilor şi al cosmonauţilor avea harul de a pluti deasupra pământului. Acesta a avut o viaţă plină de viziuni şi de stări din domeniul paranormalului.

Statuia care plânge cu lacrimi adevărate

În 1973, sora Agnes Katsuko Sasagawa din Akita, Japonia, a avut o viziune cu Fecioara Maria. Pe 28 iunie, o rană în formă de cruce a apărut în podul palmei stângi a lui Agnes. Câteva zile mai târziu, maicile au observat cum din palma dreaptă a unei statui a Fecioarei Maria, aflată în biserica mănăstirii, au început să curgă picături de sânge. Acest lucru s-a întâmplat până pe 29 septembrie, când semnele au dispărut. Doi ani mai târziu, aceeași statuie a început să plângă.

Un profesor al Institutului de Medicină Legală din Akita a confirmat că lacrimile și sângele sunt de natură umană. În iunie 1988, cardinalul Ratzinger (actualul papa Benedict al XVI-lea), șef al Biroului de Investigații, a declarat că minunile sunt autentice.

Foto: Wikipedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre