Simona Ionescu / Redactor Șef

Imagini incredibile! Casa cu cea mai ciudată zugrăveală. E muncă titanică în spate și cantități uriașe de vopsea

Imagini incredibile! Casa cu cea mai ciudată zugrăveală. E muncă titanică în spate și cantități uriașe de vopsea
Cum ar fi să locuiești într-o casă imensă, iar aceasta să fie toată desenată sau colorată? Un artist a luat foarte în serios întrebarea aceasta și a făcut să fie așa. Rezultatul e absolut uluitor.

Desene jucăușe se târăsc pe fiecare centimetru al unei case cu 12 camere. Casa cu cea mai ciudată zugrăveală are în spate o muncă titanică și cantități uriașe de vopsea. Doi ani, 900 de litri de vopsea albă, 401 de cutii de vopsea neagră pulverizată, 286 de sticle de vopsea neagră de desen și exact 2.296 de penițe de stilou – iată inventarul materialelor de care s-a folosit artistul Sam Cox pentru a-și finaliza cel mai mare și captivant proiect de până acum. Un proiect cu adevărat monumental.

Întreaga casă a lui Mr.Doodle este desenată așa. Inclusiv garderoba este cu desene (Sursa foto: Instagram)

Cox, care este cunoscut în lumea artistică drept Mr. Doodle, își definește opera prin desene ciudate cu linii ondulate și personaje asemănătoare celor din desenele animate. El și-a transformat casa din Tenterden, Kent, într-o locație jucăușă, monocromă, populată cu animale, forme și modele care se întind pe fiecare centimetru al spațiului. Desenele nu acoperă numai pereții interiori ai celor 12 camere ale casei artistului, ci și dușumelele, fațadele exterioare, inclusiv obiectele personale, lenjeria de pat, fotografiile înrămate și chiar hainele artistului.

Transformare halucinantă în doi ani

Proiectul este finalizat a lui Mr. Doodle poate fi vizitat virtual într-un fascinant timelapse format din 1.800 de fotografii. Această „operă de artă vie” este ceea ce el numește „paradis”, scrie Housebeautiful.com.

Nicio suprafață a casei nu a rămas neatinsă. Desenele împodobesc și aragazul, ceainicul, prăjitorul de pâine, cuptorul cu microunde, dulapurile de bucătărie, cada, clanțele ușilor, scaunele, masa, ferestrele, ramele ușilor, candelabrele, șemineul din jur, coșul de fum și multe altele.. Chiar și canapeaua este desenată, după care, conform sursei citate, a fost lăcuită și pentru a proteja liniile. Sam a folosit vopsea neagră acrilică și patru pixuri de dimensiuni diferite pentru a desena interiorul casei și vopsea spray pentru exterior.

Casa cu cea mai ciudată zugrăveală

Conacul neo-georgian cu 12 camere al lui Mr. Doodle a fost construit în 1974. Primii proprietari aveau tapet aurit în sufragerie. Sam a cumpărat imobilul cu suma de 1,35 milioane de lire sterline în 2019, iar proprietarii au avut o singură cerere. „Mi-au spus că orice aș face, mă roagă să nu mâzgălesc. Nu am ascultat”, a declarat Sam pentru The Sunday Times.

Sam a început să lucreze la proiectul său în septembrie 2020, începând în dormitorul principal, pe care l-a finalizat în două săptămâni.  Apoi a trecut mai departe, luând rând pe rând încăperile și obiectele din ele. Fiecare cameră este tematică – vise pentru dormitor, Arca lui Noe  pentru hol, rai și iad pentru scară, Adam și Eva la intrare și desene inspirate de ocean pentru baie.

Cine este și ce vrea, de fapt, Mr.Doodle

În vârstă de 28 de ani, Sam Cox a studiat Ilustrație la Universitatea din Bristol. Arta sa s-a bucurat de mare succes rapid. În 2020 a fost desemnat al cincilea cel mai de succes artist sub 40 de ani la licitații, după ce un desen i s-a vândut cu aproape 900.000 de lire sterline.

După ce și-a terminat de desenat casa, interior și exterior, cu toate obiectele din ea, Mr.Doodle vrea să deseneze întreaga lume (Sursa foto: Instagram)

Conform artistului, principala sa inspirație pentru desene vine din animațiile urmărite în copilărie (Tom și Jerry, Wacky Races și Sponge Bob) dar și din jocurile video precum Crash Bandicoot.  Și pur și simplu nu se poate opri din desenat. A umplut cu desene mașina tesla a soției sale și și-a propus să „mâzgălească în întreaga lume”, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Instagram / Mr.Doodle

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre