Simona Ionescu / Redactor Șef

Încă un deces suspect la Moscova. Moartea sinistră a acestui om naște noi teorii

Încă un deces suspect la Moscova. Moartea sinistră a acestui om naște noi teorii
Comunitatea internațională ridică mari semne de întrebare în legătură cu decesul considerat suspect al șefului Lukoil.

Ravil Maganov, preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS, citate de EFE. Moartea magnatului a fost anunțată „pe surse”. „Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor”, a declarat o sursă anonimă pentru Interfax.

Ulterior, citând surse ale forţelor de ordine, agenţia TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 şi că ar fi vorba „de o sinucidere”. Până la această oră poliţia nu a oferit informații oficiale despre acest incident.

Surse: bărbatul suferise un atac de cord și lua antidepresive

În vârstă de 67 de ani, Ravil Maganov era internat în spital după ce suferise un atac de cord. Aceleași surse susțin că bărbatul lua antidepresive.  Însă compania Lukoil a difuzat joi un comunicat de presă în care a anunţat că preşedintele consiliului de administraţie al grupului petrolier rus a murit după „o lungă maladie”, fără să ofere alte detalii.

Cine a fost Ravil Maganov

Ravil Maganov, care ocupa în prezent funcția de preşedinte al consiliului de administraţie al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă. În toată această perioadă el a deținut exclusiv posturi de conducere. De altfel, Maganov a fost cel care a creat numele companiei, fiind unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991.

El a fost prim-vicepreşedinte executiv şi superviza explorările şi producţia până în anul 2020 când consiliul director al Lukoil l-a numit preşedinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în luna aprilie a acelui an.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi. Amintim și că la sfârşitul lui aprilie, miliardarul Vaghit Alekperov, pe atunci preşedinte al grupului, a demisionat la o săptămână după ce a fost plasat pe lista personalităţilor ruse sancţionate de Regatul Unit.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre