Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibila poveste a femeii cu patru picioare. Cazul ei a șocat specialiștii din lume

Incredibila poveste a femeii cu patru picioare. Cazul ei a șocat specialiștii din lume
Josephine Myrtle Corbin a venit pe lume la 12 mai 1868 în Lincoln County, Tennessee, Statele Unite. S-a născut cu două organe genitale diferite, unul lângă altul, având astfel patru picioare.

Potrivit medicului lui Josephine Myrtle Corbin, cele două picioare în plus ar fi trebuit să fie geamănul ei separat. Cazul femeii cu patru picioare a fost văzut ca o formă rară de gemeni uniți, numită „Dipygus”.

Avea un singur picior utilizabil

Specialiștii au explicat că fiecare dintre picioarele ei interioare mai mici era împerecheat cu unul dintre picioarele exterioare. Deși picioarele interioare, cu câte trei degete la fiecare, erau prea fragile pentru a putea merge, ea era capabilă să le folosească. Practic, se chinuia să meargă pentru că avea un singur picior bun utilizabil.

Josephine Myrtle Corbin avea o frumusețe naturală, iar toți cei care o vedeau erau fascinați de ea. Diferiți medici care i-au efectuat mai multe teste au confirmat că era foarte sănătoasă și că putea funcționa ca orice altă ființă umană normală. Tânăra mai avea alți patru frați care se născuseră normal. Nașterea lui Josephine Myrtle a luat lumea prin surprindere, deoarece s-a născut cu patru picioare și cu două organe genitale (organe de reproducere) funcționale.

Tatăl le cerea bani celor care vroiau să o vadă

Locuitorii erau curioși de aspectul rar al Josephinei, așa că tatăl a decis să facă bani de pe urma ei, cerând să bage mâna în buzunare pentru a-și privi fiica „patrupedă”.

femeia cu patru picioare
Femeia cu patru picioare. Sursă foto: www.boomplay.com

Când a împlinit 13 ani, Josephine a călătorit în diferite orașe în compania tatălui său pentru spectacole de sideshow, ceea ce le-a adus o mulțime de bani. În ciuda diformității sale, femeia a avut o părere foarte bună despre ea și și-a trăit viața la maxim.

S-a căsătorit cu un medic

Fata a devenit o artistă americană de sideshow, iar la vârsta de 19 ani s-a căsătorit cu un doctor pe nume „James Clinton Bicknell”. Cuplul a avut împreună cinci copii, respectiv patru fete și un băiat. S-a afirmat că trei dintre copiii ei s-au născut dintr-un set de organe de reproducere, iar doi s-au născut din celălalt. Josephine Myrtle Corbin a murit pe 6 mai 1928, la vârsta de 59 de ani, după ce a suferit o infecție streptococică a pielii pentru care nu exista tratament în anii 1920.

Familia i-a vegheat mormântul zile întregi pentru ca trupul să nu fie furat

După moartea ei, medicii și oamenii pasionați de senzațional au fost dispuși să plătească o mulțime de bani pentru cadavrul ei, însă părinții au respins ofertele lor. Membrii familiei lui Josephine Myrtle i-au vegheat mormântul zile întregi până când betonul s-a uscat suficient pentru a evita ca trupul fiicei lor să fie furat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre