Recent, Maurice Munteanu a amintit despre întâlnirea cu adevărat mistică pe care a avut-o cu fiul miliardarului Dan Petrescu, mort în accident aviatic. După cum vă amintiți, miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul acestora s-au numărat printre cei opt oameni decedați la bordul avionului care s-a prăbușit în octombrie 2021 în zona suburbană a orașului Milano, în nordul Italiei. La manșa avionului se afla chiar miliardarul român. aparatul de zbor îi aparținea lui și lui Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.
Milionarul a pilotat avionul în care și-a pierdut viața alături de familia sa
Dan Petrescu a ajuns după Revoluție un antreprenor imobiliar de succes și unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană și active estimate la 3 milioane de euro. Printre victimele accidentului aviatic s-a numărat și soția sa, de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie, română și germană.
Acesta era cercetător în Canada și ajunsese în Italia alături de un cuplu de prieteni, format dintr-un italian din Lombardia și o româncă cu cetățenie franceză. În avion se afla și copilul lor de un an și bunica maternă a copilului, tot româncă.
„Mirosea intens a Bigarade Concentrée, unul dintre parfumurile mele preferate”
Celebrul editor de modă Maurice Munteanu a rememorat, pe rețelele sociale, întâlnirea mistică pe care a avut-=o cu fiul milionarului Dan Petrescu, Dan Ștefan. El și cercetătorul care trăia în Canada s-au intersectat cu ani în urmă într-un mod aparte.
„Într-o zi de vară, în 2019, am avut o întâlnire stranie. Cred că eram pe strada Varșovia. Cu ochii în telefon, m-am lovit de un tânăr blond care mirosea intens a Bigarade Concentrée, unul dintre parfumurile mele preferate. Mi-am cerut scuze, el a zâmbit cu o privire pierdută și și-a scos căștile din urechi. O altă coincidență stranie – am putut să aud vocea Loredanei Berté cântând J’Adore Venise, una dintre piesele mele preferate.
Totul a durat câteva secunde, dar a fost de o intensitate copleșitoare. Ajuns în capătul străzii, m-am întors. Și el se întorsese. M-a cuprins o amețeală tâmpită, m-am fâstâcit și am plecat mai departe. M-am gândit multă vreme la profilul lui civilizat, la privirea aceea tristă, dar plină de speranță.
Acum câteva ore am avut un șoc – am dat peste fotografia lui cu totul întâmplător, pe profilul unei asiatice pe care am cunoscut-o la Berlin, care îi fusese colegă de doctorat la Universitatea McGill din Canada. Mi-a spus că a murit în 2021 într-un accident aviatic, că era fiul unui miliardar român și că avionul era pilotat de tatăl lui. În ziua în care am avut acea întâlnire atât de stranie, atât de intensă, eram nervos că renunțasem la o vacanță în Île de Ré, de teama unui alt zbor cu avionul.
Cât de ironică e uneori viața! Oricum, mi-ar fi plăcut să îi spun tânărului blond că avea cel mai sincer & nevinovat surâs pe care l-am văzut vreodată pe o stradă din București”, a scris Maurice Munteanu pe rețelele de socializare.
Nu au existat supraviețuitori
Avionul de tip Pilatus PC-12 înmatriculat în România a ajuns la Milano pe 30 septembrie. Duminică, la ora 14 și 4 minute, ora României, aparatul cu opt oameni la bord a decolat de pe aeroportul Linate, dar imediat după decolare pilotul a avut dificultăți în controlarea avionului, așa cum se vede și din înregistrarea zborului.
La doar trei minute de la decolare a pierdut brusc peste 80 de metri altitudine. La ora 14, 7 minute și 56 de secunde a fost înregistrat ultimul semnal al avionului. Există martori care spun că aeronava ar fi fost deja cuprinsă de flăcări înainte de a se prăbuși. Avionul a căzut peste o clădire în renovare, în care, din fericire nu era nimeni. Toți cei aflați la bord au murit.
Sursa foto: Instagram, Corriere de la Serra
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook