Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul casei săpate în munte, la mii de metri înălțime. A fost construită acum 100 de ani, dar e greu de explicat cum. VIDEO

Misterul casei săpate în munte, la mii de metri înălțime. A fost construită acum 100 de ani, dar e greu de explicat cum. VIDEO
Sunt munți cât vezi cu ochii. În mijlocul pustietății se vede sus o casă, mai mult o baracă. Cine a construit-o? De ce? Cum ajungi până acolo? Buffa di Perrero, casa singuratică din munți.

O casă, mai mult o colibă de lemn, a fost construită pe o stâncă din Munții Dolomiți, din Italia. Este „cea mai singuratică locuință”. Numită Buffa di Perrero, coliba este integrată complet în stânca înaltă.

Buffa di Perrero, casa singuratică din munți

Buffa di Perrero a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, au spus cei care au analizat construcția de pe Monte Cristallo din Munții Dolomiți. Este o cabană ori o baracă sculptată în stâncă, la mii de metri de sol.

Are pereți de cărămidă, un acoperiș înclinat, patru ferestre cu rame și un set de scaune de camping. Mulți vizitatori și-au pus întrebarea cum au fost aduse aceste materiale de construcție și obiecte până la înălțimea aceea. Nu există un drum, doar o potecă de munte riscantă sau pe o scară de frânghie improvizată. Însă ar fi nevoie de multă experiență și antrenament.

„Cărarea de fier”, asa cum este numit drumul, are scări din oțel și cabluri atașate pentru zonele periculoase ale traseului până la colibă.

 

Via Ferrata, în italiană pentru „cale de fier”, este prevăzută cu scări de oțel, trepte și cabluri încorporate în munte.

A fost construită acum 100 de ani

Construcția de lemn ar fi fost ridicată acum mai bine de un secol de soldații italieni, în timpul Primului Război Mondial. Acolo s-ar fi odihnit, ar fi depozitat obiecte. De acolo ar fi avut un avantaj strategic asupra forțelor austro-ungare care se apropiau. În timpul luptelor s-au tras focuri de artilerie puternice, care au provocat avalanșe pe munte. Acestea au distrus acoperișul colibei. Nu sunt date precise, consemnate undeva, așa că misterul asupra acestei construcții bizare încă persistă.

Se spune că soldații italieni pricepuți au construit adăpostul ca un loc de odihnă în timp ce se luptau cu austro-ungurii pe teren accidentat, conform The Sun.

Exploratorii au avertizat că poteca, care face parte din Via Ferrata Ivano Dibona, necesită un efort fizic pe care nu oricine poate să îl facă.

Via Ferrata, în italiană pentru „cale de fier”, este prevăzută cu scări de oțel, trepte și cabluri încorporate în munte. Călătorii le pot folosi pentru a urca sau chiar cățăra pe unele porțiuni dificile.

Deși nu poate fi utilizat în prezent ca loc de odihnă, Buffa di Perrero oferă totuși un bun punct de vedere pentru vederi de neegalat asupra impresionantului lanț Dolomiți. Sursa: The Sun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre