Simona Ionescu / Redactor Șef

Mowgli, puiul de om din Cartea Junglei, chiar a existat. Există și fotografii cu el, însă nu sunt pentru cei slabi de inimă

Mowgli, puiul de om din Cartea Junglei, chiar a existat. Există și fotografii cu el, însă nu sunt pentru cei slabi de inimă
Mowgli, copilul crescut de lupi în junglă, este unul dintre personajele cele mai iubite din desenele animate. Autorul poveștilor cu ”puiul de om”, Rudyard Kipling, s-a născut în India Britanică și s-a inspirat dintr-o poveste adevărată.

În desenele animate create de Walt Disney, Mowgli și prietenii săi, ursul Baloo și pantera Bagheera, au tot felul de peripeții în jungla plină de primejdii.  Povestea adevărată este departe de a fi amuzantă.

Mowgli, puiul de om din Cartea Junglei, chiar a existat

Mowgli a existat în viața reală.

Un băiețel de șase ani a fost zărit cu o haită de lupi de un grup de vânători în pădurea deasă din districtul Bulandshahr, Uttar Pradesh, India. Părea că băiatul fusese adoptat și crescut de lupi. Se întâmpla în jurul anului 1866.

Au existat incidente similare în istorie în care copiii umani au fost crescuți de animale în sălbăticie. Astfel de copii sunt cunoscuți ca „copii sălbatici”. Termenul de copil sălbatic este folosit pentru un puști uman care trăiește în sălbăticie. Vânătorii au considerat că este nefiresc și au decis să scoată copilul sălbatic de acolo și să-l ducă înapoi în civilizație. Au fumat în peșteră și au fost nevoiți să omoare lupoaica pentru a-l captura pe băiat, pe care l-au dus la orfelinatul Misiunii Sikandra de lângă Agra. Acolo a fost numit Dina Sanichar.

Copiii sălbatici nu au abilități sociale de bază, ci au și probleme cu mersul drept. „El nu poate vorbi și, deși, fără îndoială, „Pagal” (imbecil sau idiot), încă dă semne de rațiune și uneori perspicace reală”, a povestit Părintele Erhardt.

Sanichar nu a fost singurul copil lup găsit la acea vreme. Au existat cazuri de alți patru copii-lup găsiți în diferite părți ale Indiei în acea perioadă. Multe alte cazuri de copii sălbatici au apărut de-a lungul anilor.

Băiatul găsit de vânători în junglă a fost dus la orfelinatul Misiunii Sikandra de lângă Agra. Acolo a fost numit Dina Sanichar.
Dina Sanichar a trăit o viață scurtă și a murit la vârsta de 34 de ani.

Mowgli real nu știa să vorbească, dar a învățat să fumeze

Dina Sanichar a mârâit și a mormăit ca un lup, a mers în patru labe, a mâncat carne crudă, și-a ascuțit dinții ronțăind oase, ca un animal. Deși nu era mut, scotea doar sunete de animale.

Oamenii orfelinatului au încercat să lucreze cu răbdare cu băiatul și treptat a început să mănânce normal, dar nu a vorbit nimic. Sanichar a trăit o viață scurtă și a murit la vârsta de 34 de ani. A trăit toată viața în orfelinat, arătând puține îmbunătățiri. Putea să stea în picioare, să meargă, să se îmbrace corespunzător, să înceapă să mănânce din farfurie, dar mereu adulmeca mâncarea înainte de a mânca.

În timpul vieții sale, Sanichar a luat un singur obicei uman, a început să fumeze. Treptat a devenit un fumător înrăit și se speculează că a murit din cauza tuberculozei în 1895. Sursa și foto: indiatimes.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre