Simona Ionescu / Redactor Șef

Orașul pierdut al oamenilor șopârlă e sub Los Angeles. Povestea e uluitoare

Orașul pierdut al oamenilor șopârlă e sub Los Angeles. Povestea e uluitoare
Orașul Los Angeles are reputația de a fi un loc destul de sălbatic. Inginer minier și inventator, dar și arheolog amator, G. Warren Shufelt spune că tunelurile de sub Los Angeles ar fi fost săpate cu mii de ani în urmă de o rasă dispărută. Oamenii șopârlă.

În anii 1930, inventatorul a convins o mare parte a orașului Los Angeles că sub străzile sale se află tuneluri pline de aur. Tuneluri, susținea el, care au fost săpate cu mii de ani în urmă de către o rasă dispărută de oameni șopârlă. De aceea, s-a înarmat cu un dispozitiv „radio cu raze X”, și a plecat într-o expediție îndrăzneață pentru a le dezgropa.

Escroc sau nebun?

George Warren Shufelt a fost un geofizician și inginer minier din Statele Unite ale Americii. Originar din Missouri, Shufelt și-a câștigat notorietatea ca inventator amator în anii 1930. Cea mai faimoasă invenție a sa a fost un dispozitiv pe care l-a numit „radiografie”, despre care a afirmat că poate localiza tuneluri și cavități subterane.

Shufelt a atras atenția pe scară largă în anii 1930 în Los Angeles pentru afirmația sa îndrăzneață potrivit căreia un oraș pierdut, locuit de oamenii șopârlă, se afla ascuns sub Los Angeles, ceea ce a declanșat o goană pentru a găsi această ruină ascunsă.

Treceri pentru oameni și cai

Există o mulțime de tuneluri sub Los Angeles, cel puțin 270, cele mai multe dintre ele fiind folosite cândva ca treceri de stradă sigure pentru cai și oameni. Altele sunt pur și simplu pasaje abandonate, cum ar fi o proprietate Bel-Air și Parcul istoric de stat El Pueblo de Los Angeles.

Dar nu a fost interesat de nici unul dintre acestea, pentru că, potrivit poveștilor din folclorul antic al nativilor americani Hopi, Los Angeles găzduiește tuneluri vechi de 5.000 de ani. Tuneluri pe care, în 1933, Shufelt susținea că aparatul său cu „raze X radio” le-a detectat.

Oamenii șopârlă înrudiți cu mayașii, împinși în subteran de un meteorit

După ce a „descoperit” tunelurile, Shufelt a ajuns în Arizona, unde l-a intervievat pe un celebru lider Hopi, Little Chief Greenleaf. Șeful Greenleaf i-a spus lui Shufelt că tunelurile au fost săpate în jurul anului 3.000 î.Hr. de către o rasă extrem de avansată de oameni șopârlă care erau înrudiți cu mayașii.

Se pare că oamenii șopârlă au fost împinși în subteran în urma unui impact catastrofal de un meteorit care aproape i-a exterminat. Pentru a supraviețui, au construit trei orașe subterane de-a lungul coastei americane a Pacificului, dintre care cel mai impresionant se afla sub Los Angeles.

285 de tuneluri unde au trăit 1000 de familii de oameni șopârlă

Folosind substanțe chimice pentru a săpa prin rocă, acești oameni-șopârlă au săpat o rețea de cel puțin 285 de tuneluri care au adăpostit cândva 1.000 de familii ale lor. Potrivit legendei Hopi, aceste tuneluri și camere erau pline de aur (un simbol al vieții lungi) și căptușite cu cel mai bun ciment pe care l-a inventat omenirea.

Shufelt nu a clarificat niciodată dacă acești Oameni Șopârlă arătau într-adevăr ca șopârlele, dar se presupune că orașul lor subteran arăta așa. Se spunea că tunelurile formau conturul unei mari șopârle, cu capul situat sub Dodger Stadium și coada undeva sub Biblioteca Centrală din Los Angeles.

Camera cheie

După ce a cartografiat tunelurile oamenilor șopârlă, el a povestit ziarelor că a găsit 580 de metri de tuneluri și camere cu o suprafață de 836 de metri pătrați. Afirmând și că a găsit 16 locuri în care oamenii șopârlă își depozitaseră aurul, precizând că cea mai mare comoară era o „cameră cheie” ascunsă adânc sub Times Mirror Square.

Se spunea că aceasta conținea o hartă cu 37 de mari tăblițe de aur, fiecare cu o lungime de 4 picioare și o lățime de 14 inci (120 cmx36 cm). De asemenea, el a găsit cu aparatul cu raze X o „cameră a comorii” nedescoperită anterior pe Ft. Moore Hill.

Consiliul de supraveghere al comitatului i-a dat lui Shufelt și echipei sale permisiunea de a începe săpăturile, iar implicat în căutare a fost chiar și guvernul local. Înțelegerea cu Shufelt prevedea că el și echipa sa trebuiau să împartă tot ce găseau 50-50 cu județul.

O persoană șopârlă purtând o cămașă și pantaloni,

Shufelt a început în curând să facă săpături pe North Hill Street. „Experții” au declarat oficial că săpăturile lui Shufelt ar trebui să atingă cel puțin 305 metri, dar au fost probleme cu forajul. Undeva între 76 de metri și 105 metri, echipa a fost nevoită să renunțe, nimeni nu știe de ce. Unii spun că ar fi avut loc o prăbușire, alții că fondurile s-au epuizat și echipa lui Shufelt a rămas fără bani.

Nu după mult timp, Shufelt a dispărut destul de mult, apărând din nou în North Hollywood în 1957, iar oamenii spuneau că ar fi renunțat prea devreme. În 1972, un bărbat din San Jose care făcea o drumeție pe Muntele Shasta a susținut că a văzut o persoană șopârlă purtând o cămașă și pantaloni, de asemenea, în drumeție pe munte.

Mai mult, cu cinci săptămâni înainte ca Shufelt să-și înceapă săpăturile, o femeie din Pico Rivera ar fi avut o viziune cu un vast oraș subteran construit de o rasă dispărută, dar avansată. Coincidență sau dovadă că Shufelt fusese pe drumul cel bun?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre