Există portaluri către Iad. Unele se numesc așa, pur și simplu, cum ar fi Porțile Iadului din Turkmenistan, datorită felului în care arată, o groapă de foc singulară care a făcut ravagii timp de decenii. Despre altele, precum Castelul Houska din Cehia, s-a spus că păzesc portaluri către iad și, sub fundație, ascund o mulțime de demoni.
Castelul Houska din Blatce, Cehia
Ce trebuie să faci pentru a opri o hoardă de demoni subterani să izbucnească din lumea de dincolo? Ridici un castel gotic mare și amenințător chiar deasupra lui. Se presupune că poarta Iadului de sub această fortăreață din secolul al XIII-lea era atât de adâncă încât nimeni nu putea vedea fundul.
Chinoike Jigoku din Beppu, Japonia
Cu un nume care se traduce liber prin „Iazul Iadului însângerat”, aceste piscine purpurii ating o temperatură de 78 de grade Celsius (adică 172 de grade Fahrenheit) care îți îngheață pielea. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient de enervant, Chinoike Jigoku a fost folosit cândva pentru a tortura oamenii, fierbându-i efectiv de vii.
Porțile Iadului Hacienda Heights din California
Puține fraze inspiră amintiri din filmele de groază precum cuvintele „sanatoriu abandonat”. Adăugați la asta faptul că acest spital, care a fost îngrădit de mai bine de un deceniu, este acoperit de simboluri de cult și pete roșii misterioase și veți avea un loc care ar da fiori oricui.
Grădina Iadului Wang Saen Suk din Tambon Saen Suk, Thailanda
Această reprezentare budistă a Iadului rivalizează cu Infernul lui Dante în viziunile sale specifice de tortură eternă. Această viziune a damnării prezintă 136 de gropi, cu păcătoși sfâșiați de câini și fierți în cazane de cupru.
Lacus Curtius din Roma, Italia
Pentru un observator ocazional, această piatră circulară așezată deasupra unei gropi umplute în vechiul Forum Roman s-ar putea să nu pară mare lucru. Dar, conform tradiției, acest loc misterios a fost cândva poarta de acces către lumea de dincolo.
Hell din Michigan
„Bine ați venit în Iad!”, este modul în care localnicii îi întâmpină adesea cu veselie pe străinii acestui mic oraș. Nimeni nu prea știe de ce George Reeves a dat acestui cătun un nume atât de neobișnuit, dar este clar că locuitorii s-au aplecat până la capăt asupra jocurilor de cuvinte.
Hekla din Islanda
Încă de la o erupție deosebit de dramatică din 1104, acest stratovulcan de 1.491 de metri din Islanda a șocat locuitorii din această zonă. În volumul său din 1180, Liber De Miraculis, călugărul cistercian francez Herbert de Clairvaux a scris despre Hekla: „Renumitul cazan de foc din Sicilia, pe care oamenii îl numesc coșul Iadului… este ca un mic cuptor în comparație cu acest infern enorm”.
Cenota Xkeken din Dzitnup, Mexic
Nu vă lăsați păcăliți de aspectul acestor ape azurii. Conform tradiției mayașe, cenotes – „doline” naturale presărate în jurul Peninsulei Yucatan – duc direct în lumea interlopă. Potrivit unor relatări puternic dezbătute, acestea erau folosite în sacrificii umane.
Poarta lui Pluto din Denizli Merkez, Turcia
Ploutonion, sau „Poarta lui Pluto”, se potrivește descrierii unui templu din secolul al VI-lea care duce în lumea subterană. Situl este legat de un izvor termal, care eliberează vapori toxici suficient de puternici pentru a ucide păsările mici și pentru a da preoților halucinații.
Peștera Sibillei din Monte di Cuma, Italia
„Porțile Infernului se deschid zi și noapte; lină este coborârea și ușoară este calea: Dar ca să te întorci și să vezi cerul vesel, În asta constă sarcina și munca cea mare…”, a scris Virgiliu în „Eneida”. Această grotă seamănă foarte mult cu o peșteră cu o sută de deschideri care adăpostea un celebru profet.
Peștera Plutoniană din Eleusis, Grecia
Conform mitologiei grecești antice, Persefona, fiica zeiței Demeter, a fost obligată să petreacă jumătate de an în lumea subterană alături de Hades. Unii au crezut că această peșteră, aflată în vârful unor scări sculptate, a fost locul în care și-a făcut coborârea.
Caldara di Manziana din Italia
Situată la nord-vest de lacul Bracciano, această „căldare” a fost asociată cândva cu zeul etrusc al lumii subterane. Astăzi, încă se mai pot vedea mici bule, grație activității geotermale.
Sursă foto: www.atlasobscura.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook