În perioada recoltei, în Woolpit, una dintre cele mai populate regiuni agricole ale Angliei și-au făcut apariția doi copii, cu totul și cu totul deosebiți.
În perioada recoltei, în liniștitul sat englezesc Woolpit, pentru a ține sălbăciunile cât mai departe, locuitorii au decis să monteze capcane pentru animale. Doar că într-o zi, a avut loc un eveniment care va rămâne șocant până în zilele noastre. În capcane nu au nimerit lupii, așa cum s-ar fi așteptat aceștia, ci doi copii, un băiat și o fetiță, având pielea de culoarea frunzelor.
Potrivit istoriei, când sătenii i-au descoperit pe micuți au rămas pur și simplu șocați. Nu doar de culoare pielii copiilor, ci și de faptul că aceștia vorbeau într-o limbă ciudată și purtau haine pe care nimeni nu le mai văzuse vreodată. Oameni cu suflet mare, aceștia i-au scos imediat din groapă și le-au adus mâncare și apă.
Copiii mâncau doar fasole crudă
Și mai ciudat pentru săteni a fost faptul că cei mici nu au vrut să mănânce nimic în afară de boabe de fasole crudă. Impresionat de povestea lor, un proprietar de pământ pe nume Richard de Caine i-a luat la el, i-a botezat și le-a dat un acoperiș deasupra capului.
N-a durat însă mult și băiatul s-a îmbolnăvit foarte rău și a trecut în lumea drepților. Fetița a reușit să se adapteze încet, încet, ba chiar a învățat să vorbească bine și engleza. Când a reușit să vorbească atât cât să fie înțeleasă, și-a spus și povestea tulburătoare.
Ținutul Saint Martin, locul unde toți oamenii erau verzi
Fetița a mărturisit că ea și fratele ei s-au născut în Ținutul Saint Martin, unde toată lumea avea pielea verde, așezat peste un rău învolburat. Sătenii au privit în depărtare și au văzut, într-adevăr, un loc mult mai luminos și mai frumos decât al lor, ce părea dintr-o altă lume. Ea a spus că îngrijeau vitele tatălui, iar la un moment dat au descoperit o peșteră.
Curioși, au intrat printr-un loc îngust și, dintr-o dată, a venit un val de lumină cum n-au văzut niciodată, iar copiii s-au trezit în capcana săpată pentru animale. Fata a rămas ca servitoare în casa lui Richard de Caine, a primit numele de Agnes și s-a căsătorit apoi cu un Richard Barre, un oficial regal.
Povestea copiilor verzi, publicată în Historia Rerum Anglicarum
Pentru prima dată, povestea copiilor verzi a fost consemnată oficial de Ralph din Coggeshall și William din Newburgh, doi cronicari medievali englezi. Ulterior, ceea ce a scris William a fost publicată în Historia Rerum Anglicarum, unde scriitorul spune că a consultat „surse de încredere”.
La rândul său, Ralph a publicat tot ce știa despre copiii verzi și în cartea sa, Chronicum Anglicanum, afirmând că sursa lui a fost tocmai stăpânul de pământuri care a luat-o pe fetiță, Richard de Caine.
Copii de extratereștri?
Cercetătorii moderni menționează că povestea copiilor e legată de o piesă folclorică englezească care vorbește despre zâne și duhuri. Alții spun că aceștia ar fi niște ființe ajunge pe pământ printr-un portal dintr-o pădure. O explicație a încercat să o dea și astronomul scoțian Duncan Lunan, care a emis o teorie potrivit căreia copiii ar fi venit de pe o altă planetă.
Iar culoarea verde a pielii se datora plantelor care alcătuiau dieta acestora. Nimeni nu a reușit să afle adevărul, dar de atunci în folclorul britanic există cântece și jocuri care vorbesc despre copiii verzi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook