„Mobilizat de curiozitatea de a ști ce este dincolo de noi”, prof. univ. dr. Constantin Dulcan încearcă să dezlege unul dintre misterele existenței umane, moartea clinică. În paginile noii sale cărți sunt mărturii cutremurătoare.
Ce trăiesc oamenii în timpul morții clinice
În cartea sa, „Mintea de dincolo”, prof. univ. dr. Constantin Dulcan arată că „experiența morții clinice vine să susțină argumente clare privind originea noastră spirituală, idee pentru care pledează descoperirile fizicii cuantice, religiile, psihologia transpersonală, ştiinţele neurocognitive şi nu numai”.
Specialistul a prezentat câteva dintre cele mai incredibile cazuri de moarte clinică, „experiența în urma căreia individul traversează toate etapele morţii biologice, dar nu definitiv, fiindcă e resuscitat, readus la viaţă spontan sau prin intervenţie medicală, iar funcţiile sale vitale sunt reluate”. Iar experiența trăită de oameni este tulburătoare.
Ce văd persoanele intrate în moarte clinică?
Sunt nenumărate cazuri de persoane care au intrat în moarte clinică și s-au „întors” printre pământeni total schimbați. Ce văd oamenii în această experiență?
„La început, chiar în momentul morţii, subiecţii sunt confuzi, nu înţeleg ce li se petrece. Durerea, în cazul celor foarte bolnavi, încetează brusc.
Apoi conştientizează că au murit şi încep să-şi vadă din afara lor trupul bolnav, rănit sau abandonat. Se miră că nu pot fi văzuţi şi nu pot fi auziţi de nimeni, sunt uimiţi să-i audă pe cei din jur că-i declară morţi.
„Este trecerea dintre două lumi, din lumea noastră fizică în lumea spiritelor, în Lumea de Dincolo”
Decorporalizaţi, îşi caută rudele, vor să le îmbrăţişeze, dar mâna lor trece prin corpul acestora fără să fie percepută. Într-un caz citat de Kenneth Ring, un soldat american mutilat în războiul din Vietnam şi-a văzut trupul de deasupra sa.
A văzut elicopterul american care l-a transportat la spital şi, spune el, „m-am întrebat unde sunt dus şi am zburat după el”. Cei mai mulţi indivizi vorbesc apoi de imaginea unui tunel, prin care sunt obligaţi să treacă, singuri sau însoţiţi de ghizi, rude decedate sau îngeri. Este trecerea dintre două lumi, din lumea noastră fizică în lumea spiritelor, în Lumea de Dincolo”, a spus profesorul într-un interviu.
Oamenii spun că au întâlnit Ființa de lumină
Potrivit prof. Dulcan, toți martorii experienței de moarte clinică au spus că au văzut „o lumină vie, de o strălucire foarte intensă, care nu orbeşte totuşi. E o lumină feerică, învăluitoare şi caldă, ce oferă mângâiere şi bucurie.
Cei care au trăit aceste experienţe spun că e Fiinţa Supremă, Iisus, Buddha sau Allah, în funcţie de apartenenţa religioasă a fiecăruia. O fiinţă pe care o descriu mai degrabă ca pe o impresie trăită, decât ca pe o figură concretă”.
Oamenii au mărturisit că au simțit o „iubire copleșitoare, o pace profundă și o stare de beatitudine despre care toţi spun că nu au mai trăit-o niciodată. Nici urmă de un dumneze dur, ameninţător şi acuzator, cum e descris tradiţional”.
Expresia Judecății de pe urmă
Odată ce au ajuns în fața Ființei de Lumină, oamenilor a început să li deruleze în față „filmul vieții, un film panoramic cu amănunte în detaliu”. Expresia Judecății de Apoi, cum este numit de profesorul Dulcan.
„Dannion Brinkley, un caz celebru de moarte clinică, mercenar angajat în armată, mărturiseşte că a simţit durerea provocată de gloanţele trase pe front în soldaţii armatei inamice, dar şi durerea şi disperarea copiilor, mamelor şi soţiilor celor ucişi în timpul misiunilor lui.
A mărturisit că a simţit inclusiv durerea propriului câine, pe care îl lovea, enervat că îi roade covorul. La filmul vieţii nu eşti, deci, un simplu spectator, ci trăieşti aievea durerea şi tristeţea pe care le-ai produs altora, dar şi bucuria şi recunoştinţa celor pe care i-ai ajutat sau i-ai iubit”, mai spune profesorul.
Celebrul medic are și o concluzie la toate cele spuse: „Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pedepsim singuri, aici, pe pământ”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Omleta perfectă, greu de făcut. Secrete păzite strict de marii bucătari
- Un fenomen meteo pare apocaliptic. Pare a fi fără sfârșit
- Ce pensionari vor primi până la 6.720 pensie la „Mica Recalculare”
- Iarna vine cu cheltuieli mari. Câți bani vor plăti bucureștenii pe facturile la căldură
- Regulă pentru români la bloc. Asociația de proprietari te obligă. Toată lumea plătește, indiferent de etaj
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Situl „medieval” al Regelui Arthur este cu 4.000 de ani mai vechi decât s-a crezut inițial
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
- Sărbătoare 16 noiembrie: Sfântul Apostol și Evanghelist Matei
- Dansul Umbrelor și al Luminii divine: Ceremonialul de purificare sub strălucirea Lunii Pline d...