Considerat unul dintre cei mai buni neurologi și psihiatri din țara noastră, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan are o cariera excepțională în medicină, iar cărțile sale despre sensul vieții și dezvoltare sunt cu adevărat impresionante prin suma informațiilor pe care le oferă. O lectură obligatorie, am putea spune. El a participat, recent, în podcastul „Fain & Simplu”, cu Mihai Morar, acolo unde a dezvăluit cum cuplurile pot (și trebuie) să își proiecteze propriul copil, înainte de a-l concepe.
Cum și când trebuie să-ți proiectezi propriul copil
Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit că înainte de conceperea unei vieți, sunt câțiva pași esențiali de urmat. În primul rând, ambii parteneri trebuie să își dorească acel copil, iar cu „6, 8 luni înainte, ei trebuie să își pregătească viitoarea ființă și să îl vizualizeze”. Apoi, mama trebuie să își purifice corpul, ca să preîntâmpine minunea existențială ce va urma.
„Poți să fii inginer genetic al propriului tău copil. Lucrurile stau așa. Mai întâi, pionul principal e mama. Să se lase de alcool, să se lase de fumat și, contează enorm de mult, de conflicte. Al doilea, cei doi parteneri trebuie să fie de acord ca ei să aibă un copil. Am văzut că deja și OMS, și oamenii de știință, în clipa de față, gândesc același lucru, care mie mi s-ar fi părut altfel, o fantezie. 6, 8 luni înainte, ei trebuie să își pregătească viitoarea ființă și să îl vizualizeze.
Poți să știi că, de pildă, cu 3-4 luni înainte, prin vise i se spune numele copilului, mamei? Dar să zicem că mama îi spune că îl cheamă, pe nașul îl cheamă Ion, dar i se spune că trebuie să fie Alexandru. O să-l cheme Ion Alexandru. O să fie și, și.
Deci, faptul că noi proiectăm acest copil, care devine o ființă în virtutea minții noastre, de fapt, noi creăm un câmp de forțe. Să ne înțelegem, noi venim din câmp de forțe. Conștiința este un câmp de forțe. Nu este fizică. Nu este structurată fizică. Este un câmp de forțe. Totul este forță” a spus dr. Dumitru Constantin Dulcan în podcastul amintit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook