Mintea este o putere imensă și o putem folosi pe pozitiv sau negativ. Dar când vine vorba de deochi lucrurile se pot schimba, spun specialiștii. De aceea, câteva metode pentru a vă apăra vă pot fi de un real ajutor.
Nu doar strămoșii făceau tot ce puteau pentru a scăpa de deochi, dar acest act malefic este menționat și în Evanghelia după Marcu, unde se spune „să ne ferim de ochiul pizmaș”. Dar și pildele lui Solomon trag un semnal de alarmă: „Nu mânca pâinea celui ce se uită cu ochi răi și nu pofti bucatele lui”.
Faceți sfânta cruce de 7 ori și spuneți „Tatăl nostru” de 9 ori
Dacă simțiți că ceva nu este în regulă cu propria persoană, imediat faceți semnul crucii de 7 ori și rostiți rugăciunea „Tatăl nostru de 9 ori”. Ar fi bine și dacă v-ați imagina că din centrul pieptului iese o lumină pe care cu ochii minții o veți extinde în jur de 10-15 centimetri în jurul propriei persoane.
Nu stați lângă persoanele cu ochi răi
Așa cum există binele, există și răul, așa că dacă simțiți că nu puteți sta lângă o persoană, plecați cât mai repede și nu o priviți în ochi. Dar, aveți grijă, nu vă întoarceți cu spatele la acea persoană! O altă metodă de a vă apăra este să vă imaginați că vă îmbrăcați într-un glob plin cu oglinzi, dar acestea trebuie să fie în afară.
De asemenea, imaginați-vă că puneți între dumneavoastră și interlocutor o oglindă mare. Gândul rău se va lovi de această oglindă și nu va mai ajunge la destinatar.
Purtați obiecte protectoare
Românii obișnuiesc să poarte lenjerie intimă roșie pentru a fi feriți de deochi. De asemenea, puteți avea în geantă sau în buzunar o bucățică de turmalină sau solidat. În Orientul Mijlociu deochiul este îndepărtat prin renumita „hamsa”, ce reprezintă o mână cu cinci degete, care mai este cunoscută sub denumirea de Mâna Fatimei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook