Supranumită „femeia toxică”, Gloria Ramirez avea doar 31 de ani când a fost transportată de urgență la spital. După numai 45 de minute, femeia a fost declarată moartă, însă medicii care au tratat-o au început să se îmbolnăvească, unul după altul, în mod inexplicabil.
Gloria fusese până nu demult o femeie obișnuită care locuia în Riverside, California, împreună cu soțul ei și cei doi copii. Dar totul s-a schimbat pe 19 februarie 1994, când aceasta a ajuns de urgență la spital. Nu doar că a murit în acea seară, dar trupul ei i-a îmbolnăvit pe toți cei din jur.
Ea i-a șocat pe medici în primul rând pentru starea în care se afla când a ajuns la unitatea medicală. În seara fatidică, Gloria Ramirez avea pulsul foarte mare, iar tensiunea arterială extrem de mică.
Femeia abia putea respira și răspundea la întrebări cu propoziții incoerente. La doar 31 de ani, femeia suferea de cancer cervical în stadiu avansat, diagnosticat cu doar șase săptămâni în urmă, lucru care ar fi putut explica starea în care ea a ajuns la spital.
Medicii și asistentele au mers imediat la Gloria, pentru a-i salva viața, fără a se gândi măcar o clipă că însăși viața lor le va fi pusă într-un real pericol.
În momentul în care asistentele i-au îndepărtat bluza pentru defibrilare, au observat un ulei ciudat pe trupul femeii. De asemenea, medicii au simțit un miros ciudat, parcă de usturoi, ce ieșea din gura ei. Atunci, asistentele i-au luat sânge din braț. Iar sângele Gloriei mirosea a amoniac, iar particule de culoarea piersicii pluteau în sângele ei.
Medicul de gardă din acea seară a analizat mostra de sânge și a ajuns la concluzia că ceva era în neregulă cu Gloria Ramirez și nu avea deloc de-a face cu insuficiența ei cardiacă sau boala cu care fusese anterior diagnosticată, relatează vechea poveste site-ul allthatsinteresting.com.
Ramirez a murit în acea noapte. Iar medicii și asistentele s-au îmbolnăvit în mod inexplicabil. Brusc, una dintre asistente a leșinat. O alta a început să aibă probleme cu respirația. O a treia asistentă a leșinat și când și-a revenit nu a mai putut să își miște brațele și picioarele. În total, șase oameni aveau deja simptome ciudate și toate într-o legătură invizibilă și ciudată cu pacienta.
Investigații ulterioare, în căutarea unui răspuns
O echipă specială a fost chemată pentru a se ocupa de trupul neînsuflețit al Gloriei Ramirez. Echipa a căutat prin camera de gardă semne ale intoxicației cu gaz, toxine sau alte substanțe străine. Nu au găsit nimic care să explice leșinul echipei medicale.
Trupul Gloriei a fost pus într-un sicriu de aluminiu. Iar autopsia a putut fi realizată abia o săptămână mai târziu, într-o cameră specială, unde echipa medicală a îmbrăcat un costum special de protecție.
S-au făcut trei autopsii: una la șase zile de la moartea ei, a doua la șase săptămâni, iar ultima chiar înainte de înmormântare. În trupul femeii au fost găsite mai multe substanțe precum Tylenol, lidocaină, codeină și Tigan.
Dar cum i-a îmbolnăvit Gloria Ramirez pe cei din jur? În încercarea de a-și vindeca cancerul cervical, Gloria Ramirez s-a dat pe piele cu Dimetilsulfoxid (DMSO).
În anul 1965, DMSO a fost clasificat drept substanță toxică. Însă, la începutul anilor 1960, medicii credeau că această substanță poate reduce durerea și anxietatea. Acesta se găsea sub formă de gel și se spune că ar avea un miros asemănător cu cel de usturoi, ceea ce explică mirosul și unsoarea de pe pielea Gloriei Ramirez.
Substanța respectivă are capacitatea de a se cristaliza la temperatura camerei, ceea ce ar explica particulele neobișnuite din sângele femeii. Șocurile electrice ar fi putut transforma DMSO2 în DMSO4, un gaz otrăvitor. Iar acest gaz ar fi putut fi cel care le-a cauzat problemele medicale medicilor și asistentelor care au încercat să o salveze pe Gloria Ramirez, uitând de orice risc.
Oricum ar fi, această pacientă rămâne în istorie ca fiind cea mai toxică femeie din lume, la propriu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook