Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele lui Chef Nicolai

Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele lui Chef Nicolai
În ediția din 21 noiembrie 2021 a îndrăgitului matinalul Neatza de Weekend, Chef Nicolai Tand a preparat o delicioasă mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi.

Rețeta pentru mâncarea de cartofi este una clasică. Însă chef Nicolai Tand a oferit și o idee de a folosi mâncarea rămasă pentru a doua zi într-o rețetă de pachețele de iarnă cu cartofi și brânză.

Mâncarare de cartofi – Ingrediente

500 gr cartofi albi

1 ceapă

2 morcovi

2-3 căței de usturoi

1 linguriță cu boia de ardei

2-3 foi de dafin

sare și piper

2 linguri de ulei

2-3 linguri cu suc de roșii

pătrunjel verde

Mod de preparare

Mâncarea de cartofi se prepară în cel mai clasic mod. Se pune ulei la încins într-o cratiță și se călește ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă morcovii, se lasă să se pătrundă și aceștia ușor, apoi se adaugă sucul de roșii, condimentele, iar peste câteva minute cartofii curățați și tocați în cuburi.

Se acoperă toate ingredientele cu apă și se lasă la fiert, la foc mic până când mâncarea de post cu cartofi scade și se degajă bine toate aromele. Spre final de fierbere se adaugă și usturoiul tocat mărunt. După stingerea focului și în timpul servirii se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Pentru pachețelele de iarnă se folosește o parte din mâncarea preparată anterior și un aluat fraged.

Ingrediente pentru  pachețele de iarnă

Pentru aluat: 450-500 g făină

150 ml ulei

100 ml apă minerală, rece

1/2 linguriță praf de copt

1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură: 250-300 gr mâncare de cartofi

1 ou

100 gr mozzarella

pătrunjel verde

puțin șofran

Mod de preparare

Se pregătește mai întâi aluatul fraged care se va odihni la rece aproximativ 30 de minute. Se amestecă apa minerală cu uleiul, și se adaugă făina amestecată cu un praf de sare și praful de copt. Aluatul rezultat se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, se pasează mâncarea de cartofi până când rezultă un piure. Se adaugă un ou și 50 de grame de mozzarella răzuită, pentru consistență. Se adaugă și puțin șofran pentru culoare și aromă, dar și pătrunjel verde, pentru prospețime.

Aluatul fraged se întinde într-o foaie subțire din care se decupează forme pătrate. Se pune la mijloc câte o lingură de umplutură și se pliază sub forme triunghiulare. Marginile aluatului se ung cu apă rece și se presează pentru a se lipi. Pachețelele de iarnă astfel formate se rumenesc în ulei încins. Se scot pe platou și se presară deasupra lor mozzarella răzuită.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre