Rețeta pentru mâncarea de cartofi este una clasică. Însă chef Nicolai Tand a oferit și o idee de a folosi mâncarea rămasă pentru a doua zi într-o rețetă de pachețele de iarnă cu cartofi și brânză.
Mâncarare de cartofi – Ingrediente
500 gr cartofi albi
1 ceapă
2 morcovi
2-3 căței de usturoi
1 linguriță cu boia de ardei
2-3 foi de dafin
sare și piper
2 linguri de ulei
2-3 linguri cu suc de roșii
pătrunjel verde
Mod de preparare
Mâncarea de cartofi se prepară în cel mai clasic mod. Se pune ulei la încins într-o cratiță și se călește ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă morcovii, se lasă să se pătrundă și aceștia ușor, apoi se adaugă sucul de roșii, condimentele, iar peste câteva minute cartofii curățați și tocați în cuburi.
Se acoperă toate ingredientele cu apă și se lasă la fiert, la foc mic până când mâncarea de post cu cartofi scade și se degajă bine toate aromele. Spre final de fierbere se adaugă și usturoiul tocat mărunt. După stingerea focului și în timpul servirii se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Pentru pachețelele de iarnă se folosește o parte din mâncarea preparată anterior și un aluat fraged.
Ingrediente pentru pachețele de iarnă
Pentru aluat: 450-500 g făină
150 ml ulei
100 ml apă minerală, rece
1/2 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură: 250-300 gr mâncare de cartofi
1 ou
100 gr mozzarella
pătrunjel verde
puțin șofran
Mod de preparare
Se pregătește mai întâi aluatul fraged care se va odihni la rece aproximativ 30 de minute. Se amestecă apa minerală cu uleiul, și se adaugă făina amestecată cu un praf de sare și praful de copt. Aluatul rezultat se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, se pasează mâncarea de cartofi până când rezultă un piure. Se adaugă un ou și 50 de grame de mozzarella răzuită, pentru consistență. Se adaugă și puțin șofran pentru culoare și aromă, dar și pătrunjel verde, pentru prospețime.
Aluatul fraged se întinde într-o foaie subțire din care se decupează forme pătrate. Se pune la mijloc câte o lingură de umplutură și se pliază sub forme triunghiulare. Marginile aluatului se ung cu apă rece și se presează pentru a se lipi. Pachețelele de iarnă astfel formate se rumenesc în ulei încins. Se scot pe platou și se presară deasupra lor mozzarella răzuită.
Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook