Ați mâncat vreodată Parmegiana? Italienii au un sufleu de conopidă de te lingi pe degete. Rețetă!

Ați mâncat vreodată Parmegiana? Italienii au un sufleu de conopidă de te lingi pe degete. Rețetă!
Pentru o cină ușoară și gustoasă, vă recomand o rețetă care se pregătește ușor. E una din rețetele care au fost importate din bucătăriile italienești. Este ușor de făcut și e delicioasă.

E vremea conopidei. Albă, proaspătă este leguma care poate fi gătită în multe feluri. O găsim ușor în această perioadă în supermarketuri și chiar pe tarabele din piață. Sau, dacă sunt gospodine care au pus în congelator buchețele de conopidă, pentru ele rețeta va fi un plus de diversificare a meniului.

Ingrediente:

200 g roșii

250 g conopidă

o ceapă potrivită

3 căței de usturoi

Câteva frunze de busuioc, după gust

12 g mozzarella

120 g parmezan

80 ml ulei de măsline

1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Tocam roșiile, ceapa și usturoiul mărunt și le călim într-o crăticioară cu ulei de măsline. Le lăsăm la fiert până obținem un sos de roșii. La final, când sosul de roșii este aproape gata, adăugăm o linguriță de zahăr.

În funcție de preferințe, se poate băga blanderul în sosul de legume ca să iasă fin și păstos.

Pe foc punem o oală cu apă și sare la fiert. Tăiem conopida buchețele și o opărim în apa clocotită. După 1 minut scoatem conopida și o lăsăm la scurs. Radem pe răzătoarea mare parmezanul și mozzarella. În bucătăria italiană aceste două feluri de brânză sunt de bază.

Într-un vas de cuptor – tavă de ceramică, yena sau de metal – punem sosul de roșii la bază, așezăm buchețelele de conopidă, iar deasupra rupem frunzele de busuioc proaspăt.

Acoperim totul cu brânza rasă și lăsăm la cuptor la gratinat timp de 15 minute la 160°C. O parte din parmezanul ras e bine să-l păstrați pentru final. Când scoateți vasul din cuptor, mai presărați deasupra sufleului niște parmezan și savoarea e garantată.

Se servește fierbinte. Și, după gust, se poate pune o lingură de smântână.

Poftă bună!

Foto: pinterest.com