Rețeta „leneșă”, dar delicioasă, de sâmbătă: conopidă la cuptor, pentru cină sau prânz

Rețeta „leneșă”, dar delicioasă, de sâmbătă: conopidă la cuptor, pentru cină sau prânz
Conopida este  o legumă plină de vitamine și minerale, e sănătoasă și nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. În plus, e un aliment extrem de ieftin.

Ne-am dus tocmai până în Australia pentru a descoperi această rețetă fabuloasă ce promite să facă o adevărată magie din conopidă pentru cină sau prânz. Conopidă coaptă, sos pesto delicios, veți savura acest preparat de la prima degustare.

Ingrediente

1 conopidă medie, întreagă

2 linguri ulei de măsline extravirgin

½ linguriță sare

1 linguriță boia afumată

Pentru piure: 400 g pesto de roșii ( 1 borcan

1 cutie de 400 g fasole albă (cannelini)

1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit

2 linguri suc de lămâie

2 linguri ulei de măsline

Pentru servire: 1 lingura pătrunjel tocat

sare si piper

ulei de măsline

fulgi de chilli

salată cu frunza tare proaspătă

Mod de preparare conopidă la cuptor

Se încălzește o oală mare plină cu apă și se aduce la fierbere. Între timp, îndepărtați frunzele de conopidă și tăiați tulpina astfel încât conopida să poată sta pe baza ei. După ce apa fierbe, scufundați cu grijă conopida și fierbeți timp de 5-10 minute sau până când se înmoaie. Apoi scoateți și lăsați să se usuce timp de 5 minute.

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 C. Puneți conopida într-un cuptor olandez (n.r. acesta este un vas din metal gros, cu capac, în care se coc alimentele, sub aburi) sau într-o tavă adâncă de copt. Se toarnă peste uleiul de măsline, sarea și boiaua de ardei și ungeți cu acestea buchetele și frunzele. Dacă optați pentru tavă, acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu. Coaceți aproximativ 25-30 de minute sau până când conopida este foarte fragedă și i-a apărut puțină culoare.

Între timp, faceți piureul. Scurgeți fasolea și clătiți bine. Puneți într-un robot de bucătărie cu ½ din pesto de rosii, usturoiul, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Amestecați până se combină. Transferați piureul într-o farfurie mare și folosiți o lingură pentru a întinde pe toată farfuria.

Apoi scoateți conopida din cuptor și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Transferați apoi, cu atenție, conopida deasupra piureului, apoi turnați restul de pesto peste conopidă. Acoperiți cu un strop de ulei de măsline, sare și piper proaspăt crăpat, pătrunjel tocat și fulgi de chilli opțional. Savurează imediat servit cu o frunză crocantă de salată alături, sau cu alte verdețuri.

Sursa: Panceas pantry