Baccala alla carbonara este un un preparat pe bază de pește cu varză de Bruxelles.

Ingrediente pentru Baccala alla carbonara

600 g file de pește

500 g dovlecei de culoare verde închis

500 g morcovi

500 g varză de Bruxelles

200 g pătrunjel creț

1 legatură arpagic verde

200 g unt

500 ml smântână lichidă de gătit

2 buc. nucșoară întreagă

10 g șofran măcinat

300 g pancetta italiană feliată 10 oua proaspete

300 g parmezan ras

100 g făină albă

300 ml ulei de măsline

sare

piper negru

cress de lemongras

germeni de mazare

500 g cuburi de gheață

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se pune un vas cu 3 l de apă și puțină sare, la fiert. Se curăță și se spală dovleceii și morcovii. Dovleceii se taie în jumătăți și se scobesc de partea interioară. Varza de Bruxelles se spală și se taie în jumătăți, iar arpagicul se spală și se toacă mărunt. Peștele se filetează și se condimentează cu sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii și se lasă până se pătrund ușor, apoi se adaugă dovleceii și se lasă să se pătrundă și aceștia. Se scot, apoi și se transferă într-un alt vas cu apă și gheață, lăsându-I până se răcesc, apoi se scot într-o sită.

În apa în care au fiert morcovii cu dovleceii se adaugă varza de Bruxelles și se lasă să fiarbă pentru câteva clocote, după care se transferă în apă cu gheață până se răcește. Pancetta se taie în bucăți mai mari, și se rumenește într-o tigaie încinsă până devine crocantă. Se scoate, apoi într-un vas și se acoperă cu folie de aluminiu.

În locul ei se adaugă bucățile de pește și se rumenesc pe ambele părți, apoi se transferă și acestea într-un vas, acoperite cu folie. Pentru sos, în recipientul de la thermomix se adaugă cele 6 gălbenușuri de ou, parmezanul, piperul, sarea, smântâna lichidă și puțin șofran. Se setează thermomixul la temperatura de 55 de grade și se prepare sosul, timp de aproximativ 5 minute.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp