Într-o zi de marți, pe 20 august 2013, o veste a căzut ca un trăsnet. Marele fotbalist Costică Ștefănescu a murit! Avea 62 de ani și făcuse istorie pentru campioana Universitatea Craiova și naționala României de fotbal. Este al doilea fotbalist după numărul de meciuri jucate în Liga I, 490.
Marele fotbalist Costică Ștefănescu s-a sinucis. Au trecut 7 ani
Moartea lui Costică Ştefănescu a fost privită de o parte din familie drept accident, în timp ce cealaltă ia în calcul varianta sinuciderii.
Ion Ștefănscu, fratele lui Costică Ştefănescu, a făcut lumină lumină: „S-a sinucis! Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne-a rugat să-l iertăm.“
Costică Ştefănescu (62 de ani), fostul mare fotbalist al Universtităţii Craiova, s-a sinucis la Spitalul Militar din Bucureşti. Acesta s-a aruncat de la balconul salonului unde era spitalizat. Marele fotblist suferea de cancer, iar durerile provocate de boală deveniseră insuportabile.
”Ne-a scris tuturor că ne iubește și ne roagă să-i iertăm gestul. Spunea că nu mai poate îndura durerile care-l chinuiau. Ne așteptam la orice, numai la asta nu. Trebuia să ne fi gândit ca e ceva în neregulă cu el, mai ales de când ne-a spus că și-ar dori să fie eutanasiat. Era clar că el nu mai poate lupta cu boala”, a povstit Ion Ștefănescu.
Costică Ștefănescu, biografia
Fostul fotbalist a fost unul dintre cei mai mari jucători din sportul românesc, un adevărat lider de echipă, atât la club, cât şi la echipa naţională.
În palmaresul său se regăsesc trei titluri de campion (cu Universitatea Craiova), cinci Cupe ale României (una cu Steaua, restul cu oltenii) şi patru clasări pe locul doi în ierarhia celui mai bun fotbalist al anului (1979, 1981, 1982 şi 1985).
Clubul pe care Costică Ștefănecu l-a iubit nu au uitat această zi neagră: ”Astăzi, 20 august 2020, se comemorează șapte ani de când ne-a părăsit Costică Ștefănescu. Universitatea nu-și va uita niciodată Căpitanul care a condus-o spre marile performanțe. Supranumit «Ministrul Apărării», Costică Ștefănescu a ajuns la Universitatea Craiova în 1973. Primul său sezon în alb-albastru a însemnat și primul titlu de campioană al Universității. Costică Ștefănescu a fost căpitanul alb-albaștrilor mai bine de un deceniu, în cea mai glorioasă perioadă a clubului nostru. A purtat tricoul Științei între anii 1973-1986. Are 490 de meciuri în Liga 1 și 19 goluri, precum și 66 selecții în naționala României. A câștigat trei titluri de campion cu Universitatea și de patru ori a ridicat Cupa României.”
Costică Ștefănescu avea cancer pulmonar
„Mă lupt de câţiva ani cu boala, aşa cu m-am luptat cu adversarii în teren. Nu trec printr-o situaţie fericită, dar sunt un luptător”, spunea legenda Craiovei Maxima.
Boala a revenit însă într-o formă agresivă, iar suferinţa provocată l-a determinat pe fostul fotbalist să-şi pună capăt zilelor.
Fosta mare glorie a Universităţii Craiova s-a tratat iniţial la o clinică privată din Frankfurt, fără nici un rezultat. „Pentru că avea un singur rinichi, Costică Ştefănescu nu suporta citostaticele. În Germania, a încercat un tratament cu citostastice natural.
Dintre foştii săi colegi de la Craiova Maxima, Costică Ştefănescu, în ultimele sale zile, era vizitat de Aurică Ţicleanu şi Ion Geolgău. Mai vorbea la telefon cu Aurică Beldeanu. În tinereţe, Costică Ştefănescu se uita în oglindă şi avea un corp de invidiat. Înainte să moară avea 35-40 de kilograme. Costică Ştefănescu a murit pentru că n-a mai suportat să se vadă aşa, n-a mai suportat să treacă prin asemenea chinuri, a povstit un apropiat.
Costică Ștefănescu a fost căsătorit de două ori și era bunic
Costică Ștefănescu a fost căsătorit de două ori. Cu prima soţie, Mariana Nedelcu, a avut doi copii: Loredana şi Valeriu A divorţat în 2000, iar în 2001 s-a recăsătorit cu Maria, care avea două fete dintr-o relaţie anterioară. Ştefănescu era şi bunic, fiica sa având două fetiţe gemene, iar băiatul o fată.
În 1997, marele fotbalist a construit împreună cu soţia sa Maria hotelul „Maryland“, chiar pe faleza din staţiunea Eforie Nord. În 2004, familia Ştefănescu şi-a extins afacerea, ridicând un alt hotel în Eforie Nord, „Evelyne“, botezat după nepoţica Mariei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook