Maria, femeia puternică din umbra președintelui Traian Băsescu

Maria, femeia puternică din umbra președintelui Traian Băsescu
Maria Andrușca, o tânără politicoasă şi frumoasă din județul Suceava, avea 21 de ani când l-a întâlnit pe Traian Băsescu, tânăr ofițer de marină. Era recepţioneră la un hotel din Constanţa când Traian Băsescu s-a îndrăgostit pe loc de femeia care avea să-i devină suflet pereche. Sunt împreună de aproape 50 de ani.

A fost Prima Doamnă a României. O prezenţă extrem de delicată şi de rafinată. Maria Băsescu împlinește, pe 6 septembrie, 70 de ani. Soţia lui Traian Băsescu îşi dedică tot timpul soţului, celor două fiice şi celor patru nepoţi pe care îi adoră.

Maria, femeia puternică din umbra președintelui Traian Băsescu

Maria Băsescu împlinește 70 de ani. Este ”mai mare” cu două luni decât soțul ei, fostul președinte al României, Traian Băsescu. Chiar dacă a fost Prima Doamnă, de două ori, ea a fost discretă și a ieșit rar în spațiul public.

Era o tânără sfioasă când l-a cunsocut pe viitorul ei soț. ,,L-am cunoscut pe Traian în 1973. La început, nu am acordat prea multă atenţie relaţiei. După un an m-am întors acasă, în Bucovina. Am păstrat însă legătura, şi într-o zi m-am trezit cu el la părinţii mei. Venise să mă ceară de soţie”, spune soţia fostului preşedinte al României”, declara într-un interviu, Maria Băsescu.

Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru restrâns, numai alături de părinţi şi de cei mai buni prieteni. Cei doi au acum două fete, Elena şi Ioana, de la care au patru nepoți.

Este una dintre cele mai discrete Prime Doamne ale României. Traian Băsescu a fost preşedintele României timp de 10 ani, din 2004 în 2014, iar ea a stat la dreapta lui mereu A fost o femeie elegantă care rar lua cuvântul în public. Maria Băsescu a impresionat mereu prin calmitatea sa şi bunul gust.

Maria Andruşca şi Traian Băsescu s-au cunoscut la Constanţa. După ce s-au căsătorit, au venit repede pe lume şi cele două fete, Ioana şi Elena

Maria Băsescu este casnică de la 29 de ani

Maria Andruşca şi Traian Băsescu s-au cunoscut la Constanţa. El era la Institutul de Marină, iar Maria la Şcoală de Tehnică Comercială din Constanţa. După ce s-au căsătorit, au venit repede pe lume şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru care Maria Băsescu a fost şi tată şi mamă, cât timp soţul i-a fost plecat pe mare.

Acum, este o bunică fericită. Are trei nepoți din partea Elenei Băsescu şi unul din partea Ioanei. Petrece timp cu micuţii, ea fiind cel care îi răsfaţă.

Maria Băsescu a fost casnică de la 29 de ani. Într-un interviu acordat cu mai mulţi ani în urmă, Maria Băsescu recunoştea că regretă faptul că a ajuns casnică.

„Sunt casnică. Nu am fost aşa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soţul meu lucram în turism, pe Litoral. Şi imi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu”, a mărturisit Maria Băsescu.

De aceea, soţia fostului preşedinte primeşte o pensie extrem de mică. Din declaraţiile de avere şi de interese depuse de Traian Băsescu în luna iulie 2019, reiese că Maria Băsescu a încasat o pensie totală de numai 1.720 de lei. Adică, circa 143 de lei/lună.

Soţia lui Traian Băsescu îşi dedică tot timpul soţului, celor două fiice şi celor patru nepoţi pe care îi adoră.

Cum arăta Maria Băsescu ca tânără mamă

O fotografie din arhiva familiei fostului preşedinte, cu soţia şi fetele lui, face furori pe Instagram. Elena Băsescu a scotocit prin albumul cu amintiri şi a scos din sertar o fotografie alb-negru cu mama sa în tinereţe. Cu părul lung, uşor ondulat şi prins într-o coadă de cal, Maria Băsescu era foarte tânără şi frumoasă şi se cum trăsăturile chipului său au fost transmise mai departe Elenei şi Ioanei.

Anii au trecut, dar Maria Băsescu a rămas tot o femeie frumoasă, având mereu o ținută impecabilă. Românii au apreciat-o pentru asta și pentru atitudinea sa din timpul în care soțul ei a fost președintele României.