Simona Ionescu / Redactor Șef

Mariyka, simbolul renașterii de la Cernobîl. Este singurul copil născut acolo după dezastrul nuclear din 1986

Mariyka, simbolul renașterii de la Cernobîl. Este singurul copil născut acolo după dezastrul nuclear din 1986
În anul 1999, vestea că un copil s-a născut la Cernobîl a făcut înconjurul lumii. Ce face acum Mariyka.

Când s-a aflat că micuța a văzut lumina zilei într-un loc lipsit de orice speranță, toți au spus că va fi un mutant sau nu va supraviețui. S-a întâmplat exact invers.

Mariyka, simbolul renașterii de la Cernobâl. Este singurul copil născut acolo după dezastrul nuclear din 1986

Cu 23 de ani în urmă, la scurt timp după nenorocirea din 1986, la Cernobîl a venit pe lume o fetiță blondă, frumoasă ca un înger, pe care părinții au botezat-o Mariyka. Familia a încercat să se mute din acel loc contaminat, însă din păcate nu au primit alte locuințe.

Puși într-o astfel de situație, și-au văzut de viață, iar copilul a crescut frumos și s-a transformat într-o tânără sănătoasă. Ea a ajuns pe prima pagină a ziarelor lumii, ca singurul copil care s-a născut și a crescut în apropierea reactorului numărul patru. La 19 ani a devenit studentă la Kiev și, contactată de reporterii de la Sunday Express, a povestit că nu are nici o problemă cu sănătatea, muncește la un bar din Kiev, din care acum probabil n-a mai rămas nimic, și învață.

Mama, acuzată că-și expune copilul la radiații

Când fetița a văzut lumina zilei, părinții au fost acuzați că și-au „omorât” fiica, pe care au expus-o la radiații. Numai că ea a înotat în râul de unde tatăl pescuia pește pentru familie și s-a hrănit cu laptele unei văcuțe care păștea pe pășunile de la Cernobîl iradiate.

„Dacă oamenii cred că ea este o mutantă sau are două capete, se înșeală destul de mult. Este un copil drăguț care este absolut sănătos din câte putem vedea”, a declarat mama ei într-un interviu.

„Chiar nu-i pasă să fie unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl. Este un copil drăguț care este absolut sănătos din câte putem vedea. Ea vede asta ca pe un stigmat”, a declarat atunci un prieten de-al fetei. Mariyka este un semn că Dumnezeu există, are grijă de semenii săi și face multe minuni.

Sursă foto: stiridinlume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre