Măsline marinate cu brânză coaptă, un preparat de cinci stele!

Măsline marinate cu brânză coaptă, un preparat de cinci stele!
Dacă iubiți măslinele și brânza, atunci vă veți îndrăgosti de acest preparat cu totul special. Provine din bucătăria mediteraneană și e absolut delicios.

Ingrediente pentru măsline marinate cu brânză

400g măsline fără sâmburi

1/3 ceașcă / 80ml ulei de măsline extravirgin de bună calitate, plus un pic de ulei în plus dacă trebuie să lungiți puțin marinada.

1/4 ceașcă / 20 g de pătrunjel proaspăt tăiat foarte fin

4 căței grași de usturoi, decojiți și tăiați în felii subțiri (aproximativ 4 felii pe cățel)

1 portocală mică, dintr-o cultură bioe, curățată în fâșii cu un curățător de legume

1 lingură de oțet de vin roșu

1 linguriță de oregano uscat

1 linguriță de fulgi de ardei iute uscați

1 bloc de brânză Feta și felii de Ciabatta prăjite, pentru servire

Mod de preparare

Într-o farfurie mare și puțin adâncă, bateți împreună uleiul de măsline extravirgin, oțetul de vin roșu, pătrunjelul, oregano și fulgii de ardei iute. Amestecați măslinele, coaja de portocală și usturoiul. Acoperiți lăsați la marinat la temperatura camerei timp de cel puțin o oră, amestecând din când în când dacă puteți. Dacă marinați mai mult de o oră, marinați în frigider. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire pentru ca uleiul să se desprindă.

Alegeți orice fel de măsline vă place. Puteți folosi toate la fel sau un amestec. De asemenea, asigurați-vă că luați măsline proaspete sau în saramură, nu unele care sunt deja marinate. Dacă folosiți măsline în saramură, scurgeți mai întâi saramura.

Puneți un bloc de feta de 200 g pe hârtie pergament într-un vas de copt. Se stropește cu o parte din marinadă, apoi se coace timp de 15 – 20 de minute la 200 de grade C, sau până când marginile devin aurii și brânza este foarte moale la atingere. Îndepărtați feta cu ajutorul hârtiei pergament, apoi serviți-o pe o farfurie, înconjurată de măslinele marinate. Se servește cu felii de Ciabatta prăjite. Nu coaceți feta împreună cu măslinele.

Sursa: Instagram