Și voi puteți să preparați această delicioasă cremă de măsline cu brânză

Și voi puteți să preparați această delicioasă cremă de măsline cu brânză
La hipermarketuri găsiți o mare varietate de pastă de măsline, însă cum ar fi să vă preparați singuri acest deliciu?

Măslinele nu ar trebui să lipsească din alimentația unei familii. Și, ideal, ar fi să folosiți măsline colorate, și nu pe cele negre care au dobândit această culoare în urma tratării cu un colorant alimentar. Sfatul nostru și al nutriționiștilor este să apelați la măslinele care păstrează culoarea lor naturală, verde sau bordo.

Măslinele un conținut foarte mare de zinc, calciu și magneziu, dat și săruri minerale și fosfor care ajută la puterea de concentrare. Așadar, înlocuiți cana de cafea cu un bol de măsline. În medicina naturistă, măslinele combat anemia, bolile cardio-vasculare și îmbunătățesc măduva osoasă. Studiile de cercetare arată că grăsimile mononesaturate provenite din masline ajută la reducerea presiunii arteriale, în special datorita acidului oleic cu acțiune benefică la nivel celular.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diego (@diegoalary)

Ingrediente pentru cremă de măsline cu brânză

350 de grame de măsline Kalamata, fără sâmburi

Un mănunchi de usturoi, mare

200 g brânză feta

Ulei de măsline

Cimbru, proaspăt sau uscat

Mod de preparare

Această cremă de măsline cu brânză va fi gata preparată în 20 de minute . tot ce aveți de făcut este să pregătiți o tavă anti aderentă sau pe care puneți în prealabil hârtie de copt. Așezați măslinele ca la mata fără sâmburi în tavă, adăugați apoi măciulia de usturoi căreia nu trebuie să îi des faceți coaja. Puneți alături și bucata de brânză. Stropiți apoi cu ulei de măsline și adăugați din belșug frunze de cimbru mărunțite.

Dați totul la cuptor pentru 20 de minute, după ce în prealabil ați pornit aragazul și ați adus temperatura la 200 °C. După cele 20 de minute stoarceți într-un blender usturoiul copt adăugați în întregime brânză coaptă și măslinele cu apte așa cum le extrageți de pe foaia de copt. Blendați și serviți. Această cremă este ideală cu pâine prăjită, dar poate acompania și legume.

Sursa: Instagram