Artista a petrecut mai bine de un an (1999 – 2000) în satul Sârbi din județul Maramureș, trăind în comunitate și fotografiind oamenii și obiceiurile lor. De atunci, a revenit în numeroase ocazii, uneori prin intermediul unor burse Fulbright (2002, 2015, 2019) ori, pur și simplu, pe cheltuială proprie, pentru a se reîntâlni cu familia din care simte că face parte acum.

Cu fiecare călătorie a continuat să fotografieze viața sătenilor, documentând schimbările care au apărut de-a lungul ultimilor 20 de ani în comunitatea respectivă.

Expoziție dedicată memoriei unei țărănci fără copii

Expoziția „Mătușa” reunește fotografii realizate Mariei, mătușa familiei care a găzduit-o pe artistă, precum și altor membri ai familiei sale, în special soțului acesteia, Vasile. Cum în 2018 a aflat de moartea Mariei, artista fotograf a decis să îi dedice o expoziție femeii care a impresionat-o, în primul rând, pentru simplitatea și firescul ei, dar și pentru că, neavând copii, s-a considerat că a avut o viață lipsită de sens.

Expoziția își propune astfel să recupereze sensul vieții mătușii Maria, îmbinând obiectele personale ale acesteia cu fotografiile care o prezintă în varii ipostaze de-a lungul timpului pe care Kathleen l-a petrecut alături de familia ei. Fotografiile au fost găzduite, în 2019, la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“.

la Muzeul Țăranului Român, epoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 10 octombrie 2020, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Lunea este închis. Intrarea este liberă.

Reality-show regal. Prințul Harry și Meghan Markle tocmai au acceptat să fie filmați non-stop

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri