Meghan Markle revine în Anglia. Totul se datorează combinației dintre Giorgio Armani și Oprah

Meghan Markle revine în Anglia. Totul se datorează combinației dintre Giorgio Armani și Oprah
Interviul făcut de Oprah le-au adus multe necazuri lui Meghan și Harry, dar și multe beneficii. Ultimul dintre ele o vor propulsa pe Meghan în istoria modei și într-un muzeu.

În timpul interviului, Meghan Markel a purtat o rochei de mătase alb-negru, creație Giorgio Armani. Aceasta va fi expusă la Muzeul Modei din Bath, după ce a fost numită Rochia anului de către conducerea muzeului.

Meghan și Harry, propulsați de interviul de la Oprah

În cel mai mediatizat interviu regal dintr-o perioadă de zeci de ani, Meghan a făcut afirmații despre rasism în cadrul familiei regale britanice. Ea a spus că un membru al familiei lui Harry era îngrijorat de cât de „întunecată” va fi pielea copilului lor.

S-a difuzat celebrul interviu luat de Oprah Winfrey lui Meghan Markle și prințului Harry

Ducesa de Sussex a susținut, tot în interviul cu Oprah, că Kate Middleton a făcut-o să plângă înainte de a se căsători cu Harry pentru că purta rochii cu flori. Prințul Harry a avut și el ce să „reclame” atunci. A spus că tatăl său, prințul Charles, a încetat să-i mai răspundă la telefon după ce s-a mutat în America și a început „să-și țină viața în propriile mâini”.

Interviul a fost vizionat de aproximativ 60 de milioane de telespectatori din întreaga lume și a fost prezentat în media internațională din 70 de țări. Astfel a devenit unul dintre momentele culturale pop definitorii ale anului 2021.

Rochia de mătase alb-negru purtată de Meghan Markle a transmis un mesaj

După ce Meghan a purtat rochia în timpul interviului său extraordinar cu Oprah, această ținută de mătase a fost  numită Rochia anului 2021.

Este bine cunoscut faptul că membrii familiei regale folosesc adesea ținute pentru a transmite un mesaj prin alegerea stilului, culorii sau motivului.

Ducesa a purtat o rochie lungă, neagră, din georgette de mătase triplă, cu un decolteu adânc, broderie cu flori de lotus pe un umăr și curea asortată. Ținută din colecția de primăvară/vară 2022 Giorgio Armani.

Experții în modă au speculat în comentariile lor că ducesa a ales o rochie cu un design de floare de lotus datorită „asocierii simbolice a florii cu renașterea, auto-regenerarea și iluminarea spirituală și capacitatea ei de a înflori în ciuda condițiilor aparent provocatoare”.

Succesul ținutei, precum și mediatizarea excesivă au fost suficiente pentru a se decide ca rochia lui Meghan să fie selectată pentru a fi expusă la muzeu.

Rochia va fi expusă, nu se știe dacă va fi și câștigătoare

Muzeul Modei organizeză în fiecare an o expoziție care se numește A History of Fashion in 100 Objects (O istorie a modei în 100 de obiecte). În curând, vizitatorii vor putea vedea aici o versiune a celebrei rochii purtate de Meghan Markel.

În fiecare an, Muzeul Modei invită un nume de top din industria modei să aleagă o rochie a anului care coagulează starea de spirit dominantă a modei și captează imaginația.

Selectorii din acest an sunt Ibrahim Kamara și Gareth Wrighton de la revista Dazed. Ei au fost câștigătorii din 2020. Rochia Speranței a acestei perechi a fost selectată drept Rochia anului 2020, iar după aceasta ei au continuat să aibă un an fantastic. Kamara a fost numit redactor-șef al revistei Dazed și Wrighton numit Art Director.

Kamara a fost, de asemenea, finalist la British Fashion Awards 2021, câștigând Premiul Isabella Blow pentru Creator de modă.

Ibrahim Kamara și Gareth Wrighton au spus: „În cultura pop hiper-stilizată de astăzi, Rochia Anului are acum potențialul de a fi și „meme-ul anului”. Amândoi ne-am prins de interviul acum emblematic al lui Meghan și Harry cu Oprah ca fiind definitiv. Este un moment care va rămâne pentru totdeauna în conștiința colectivă britanică”.

Opinia specialiștilor despre rochia lui Meghan

„Rochia lui Meghan de la Armani, purtată pentru a prezenta o sarcină divină, a încadrat-o pe ducesă perfect, ea în negru pe amenajarea bogată a grădinii de la Hollywood a lui Tyler Perr”, au mai spus stiliștii.

„Această înfățișare acum, prin asocierea pură cu un moment de televiziune virală, este ferm înrădăcinată în psihicul culturii noastre pop.”

Consilierul Dine Romero, membru al cabinetului pentru copii și tineri, comunități și cultură la Bath & North East Somerset Council, a declarat: „Suntem încântați că această rochie emblematică va fi adăugată la colecția Muzeului Modei pentru a reprezenta un moment cheie al anului 2021.

Așteptăm cu nerăbdare să o vedem expusă la Muzeul din Bath, unde vizitatorii locali și turiștii o vor putea admira de aproape.”

Istoria Muzeului din Bath

Muzeul a fost fondat în 1963, sub numele de Muzeul Costumului, de către Doris Langley Moore, scriitoare, designer de costume și pasionată colecționară de rochii istorice. Și de atunci, a fost ghidat de aceleași principii: de a colecta și prezenta împreună piese vechi și contemporane în cel mai elegant și inspirațional stil. Acestea au condus la listarea lui în topul celor mai bune 10 muzee de modă din lume.

În 2007 a devenit Muzeul de Modă, primind anual aproximativ 100.000 de vizitatori.

Costumul bărbătesc de la 1820, pantofii de mătase, încrustați cu diamante, de la 1930, rochia de seară, din mătase, de la 1880, pantofii din țesătură de la 1740, costumul de damă, semnat Christian Dior, de la 1947 sunt doar câteva dintre veșmintele pe care muzeul le onorează prin expozițiile sale.

Recomandarile noastre